БАН и София тех парк работят активно във връзка с

...
БАН и София тех парк работят активно във връзка с
Коментари Харесай

БАН и София тех парк с иновации при борбата с коронавируса

БАН и София тех парк работят интензивно по отношение на ковид. От Българската академия на науките имат разработки за приемане на нови материали за възстановяване качеството на защитните маски. Това стана ясно при започване на държавното съвещание.

„ Нашите учени са разгледали няколко вида маски и са открили, че интензивният въглен може да се получи от костилки на кайсии, които всмукват бактерии. Разработката се финансира с 24 млн. лв. от страната и европейски стратегии “, заяви ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски.

„ Когато водихме договарянията за маските, нямахме деен въглен, а в този момент се оказа, че нашият институт към Българска академия на науките са създали и го има. Така че можем да го включим “, съобщи министър председателят Бойко Борисов.

От София тех парк работят с българска компания, създала молекула за лекуване на ковид. Започват първите стъпки за финансирането на този артикул.

„ Няма смисъл от нервност. Всичко това го вършим, с цел да са спокойни хората “, съобщи Борисов.

Сериозни ограничения за попречване разпространението на грипа и ковид са въведени в Министерски съвет. Всички публицисти се позволяват в постройката, откакто им бъде измерена температурата. На входа се раздават и медицински маски. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР