Балтон за 20.5 млрд. към копче за 3 милиардаОт края

...
Балтон за 20.5 млрд. към копче за 3 милиардаОт края
Коментари Харесай

В новия брой на вестник БАНКЕРЪ, четете:

Балтон за 20.5 милиарда към копче за 3 милиарда

От края на социализма до през днешния ден АЕЦ "Белене " възкръсва за четвърти път. Това възкресение замязя на изваждането на не носена, само че към този момент остаряла дреха, вмирисана на нафталин от дългогодишното си престояване в дрешника. Защитниците на нуклеарната енергетиката обаче незабавно ще възразят, че тя още веднъж се трансформира в фешън шлагер като в тези времена, когато никой не я подлагаше на подозрение. Всичко по тематиката в новия брой на в. „ БАНКЕРЪ “.

Регламентът за персоналните данни е непотребна администрация

При всички случаи този правилник е една несъразмерна административна интервенция. Особено за дребния и междинния бизнес. Това е образец за едно европейско пререгулиране и непотребна администрация, която утежнява бизнес климата без потребност. Така или другояче, фирмите под боязън от санкции ще би трябвало да извършат редица административни действия, които са непродуктивни. Те няма да усилят техните продажби, облагите им, няма да усилят и възнагражденията на хората. Това споделя Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България, пред в. "БАНКЕРЪ " Интервюто може да прочетете в новия ни брой.

Програма в чекмедже

Неоспоримият факт, че от много време насам стратегиите на държавните управления са единствено за парлама и нито се извършват, нито регистрират, отразява две печални особености на българската страна и обществото ни. В своето единение те дават разумно пояснение за какво сме най-бедната и корумпирана страна в Европейски Съюз, за какво сме на дъното на всички ранглисти и продължаваме да пропадаме под нея и за какво на инат на всички обстоятелства министър председателят на тази страна самонадеяно твърди, че тя "никога не е била толкоз добре ". Всичко по тази тематика - във в. „ БАНКЕРЪ “.

За първи път боклукът има цена

С измененията в закона такса боклук ще може да се дефинира съгласно самостоятелното количество битови боклуци за парцела или съгласно броя на ползвателите на услугата в парцела. За да се заплаща съгласно количеството отпадък, общините може да задължат хората да купуват избран най-малък брой торби, с които да си изхвърлят сметта. На съвещанието на работната група обаче е станало ясно, че найлоновите торби са към този момент в забвение. Те не били подобаващи, тъй като не сме дораснали за тях. Проучвания показвали, че малко хора биха давали пари за торби, множеството биха крили пребладаващата част от боклука, който изхвърлят в други, а не преднамерено платени за задачата опаковки. Вижте във в. „ БАНКЕРЪ “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР