БАЛТИМОР (АП) — Архиепископията на Балтимор ще прекрати религиозните служби

...
БАЛТИМОР (АП) — Архиепископията на Балтимор ще прекрати религиозните служби
Коментари Харесай

Църквата в Балтимор ще прекрати религиозните служби, след като свещеник е отстранен заради споразумение за сексуален тормоз

БАЛТИМОР (АП) — Архиепископията на Балтимор ще приключи религиозните служби в една от католическите църкви в града, откакто нейният дълготраен свещеник неотдавна беше отхвърлен от служение, тъй като призна, че е направил заплащане преди няколко години, с цел да уреди обвиняванията в полов тормоз.

Миналия месец отец Пасхал Морлино беше освободен от поста си в църквата " Св. Бенедикт " в югозападен Балтимор, където служи близо 40 години и стана прочут с напъните си да помогне на жителите на бедните квартали към църквата.

Бяха оповестени малко детайлности за жалбата против Морлино от 2018 година Църковни чиновници споделиха, че преглеждат „ хипотетичен полов тормоз над възрастен мъж “. Жалбоподателят умря през 2020 година и юрист, който го съставлява по делото, отхвърли да разяснява, базирайки се на съглашение за неразкриване.

Длъжностни лица от архиепископията също споделиха в изказване в събота, че проверяват друга тъжба против Морлино, включваща полово принуждение над малолетно лице. Те споделиха, че злоупотребата е осъществена през 1993 година Морлино отхвърли обвиняването, съгласно изказването.

Св. Бенедикт е благосъстоятелност и се ръководи от Saint Vincent Archabbey в Пенсилвания, най-старият бенедиктински манастир в страната. В настрана взаимно изказване с архиепископията в събота ръководителите на манастира споделиха, че няма да назначат нов свещеник, който да размени Морлино. Те споделиха, че „ сложното решение е взето въз основа на ограничавания брой налични духовници. “

85-годишният Морлино се върна в манастира в Пенсилвания, откакто беше отхвърлен от работата си като свещеник.

Църквата в Балтимор ще продължи да бъде хазаин на публични събития и стратегии за разпространение, само че публични лица споделиха, че енориашите се пренасочват към други църкви за литургия и други религиозни служби.

Архиепископията сподели, че е научила за селището предишния месец, когато кореспонденти от The Baltimore Banner попитаха за това. Длъжностни лица споделиха, че неотложно са почнали вътрешно следствие и са решили да уволнят Морлино.

„ Разбираме, че тази вест идва в сложен миг за енориашите “, споделиха чиновници в съботното изказване. „ Екип за разпространение ще бъде разполагаем, с цел да оказва помощ на енориашите и в случай че желаят, да им помогне да получат католически свещенически услуги в околните енории. “

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР