Балсамовият оцет има фантастичен вкус. Наситеночерният му цвят показва неговата

...
Балсамовият оцет има фантастичен вкус. Наситеночерният му цвят показва неговата
Коментари Харесай

6 невероятни ползи от балсамовия оцет

Балсамовият оцет има приказен усет. Наситеночерният му цвят демонстрира неговата мощна централизация, поради което е належащо единствено малко количество, с цел да овкусим ястията и салатите си с него. Използва се в средиземноморската, азиатската и арабската кухня, само че е известен в целия свят.

Освен прелестен усет балсамовият оцет съдържа и доста потребни хранителни субстанции. Богат е на магнезий, калий, фосфор, цинк, не съдържа мазнини и протеини и е с доста ниско наличие на калории. Фитонутриентите в него имат невероятни антиоксидантни свойства.

За какво е потребен балсамовият оцет?

Стимулира имунитета

Най-впечатляващото свойство на балсамовия оцет е способността му да подтиква имунната система. Благодарение на антиоксидантите в състава си той способства за възстановяване защитните сили на организма и форсира оздравителните процеси.

Понижава кръвното налягане

Калият в състава на балсамовия оцет оказва помощ за нормализиране равнищата на кръвното налягане, което е потребно за контрола на хипертонията. Балсамовият оцет оказва помощ за възстановяване на цялостното сърдечносъдово здраве поради антиоксидантите в състава си.

Нормализира кръвната захар

Добавяйте балсамов оцет във всяко ядене, в което можете, тъй като той ви защищава от диабет. Ако сте диагностицирани с това заболяване, балсамовият оцет ще ви помогне да контролирате равнищата на кръвната си захар.

Подобрява храносмилането

Засилвайки имунната система, този тип оцет съумява да повлияе удобно и на здравето на чревната флора, защото тези две системи са взаимносвързани. Балсамовият оцет оказва помощ още и при запек и диария.

Понижава холестерола

От потреблението на балсамов оцет има още една съществена и доста значима изгода. Той намалява холестерола, което защищава стените на кръвоносните съдове от сгъстяване, задръстване и с помощта на това служи като предварителна защита за някои сърдечносъдови болести.

Здрава кожа

Растителните хранителни субстанции в балсамовия оцет обезвреждат свободните радикали в кожата, карайки я да сияе и да наподобява по-млада. Антиоксидантите в него имат същото благотворно въздействие и върху всички останали кафези в организма, подложени на офанзивата на свободните радикали, причиняващи прибързано стареене и нараснал риск от рак.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР