Балотаж за избор на 97 кметове на общини, 377 кметове

...
Балотаж за избор на 97 кметове на общини, 377 кметове
Коментари Харесай

Избираме на втори тур кметове на 97 общини, 377 кметства и 31 района

Балотаж за избор на 97 кметове на общини, 377 кметове на кметства и 31 районни кметове се организира в цялата страна през днешния ден. В София, с изключение на за кмет за огромна община, избори текат и за кметове на 22 от общо 24 региона.

Изборният ден стартира в 7.00 ч. и публично завършва в 20.00 часа . В този интервал  агитацията безусловно неразрешена. Абсолютно неразрешено е и под каквато и да е форма и метод да се афишират и резултати от допитване до публичното мнение за изборите 24 часа преди приключването на изборния ден.

Според одобрените от ЦИК изборни описи правото си на глас следва да упражнят общо 6 227 901 гласоподаватели.

Вотът ще се счита за годен, в случай че сте дали своят вот единствено за една партия или коалиция, като поставите знак Х или V в кръгчето с неговия номер с химикал, пишещ със наследник цвят. Квадратчето " Не поддържам никого " за първи път ще участва в бюлетината за локални избори и ще заема последното място в нея.

На изборите не се позволява гласоподаване с шофьорска брошура или чуждестранен паспорт. Хората с непълни, заличени или сбъркани адреси имат изборни права и ще могат да гласоподават, като ще бъдат дописвани в изборните описи. Има обитаеми места с изменени имена на улиците, тъй че те се разминават с адресите в персоналните документи. Тези хора ще попълнят декларация, че не са дали своят вот на друго място.

При локалните избори няма секции отвън страната. На тези избори няма да има и машинно гласоподаване в нито една от секциите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР