Балотаж ще има и е сигурно, че ще е между

...
Балотаж ще има и е сигурно, че ще е между
Коментари Харесай

Социолог от Центъра за анализи и маркетинг с последни данни за кметските избори в София

Балотаж ще има и е несъмнено, че ще е сред Фандъкова и Манолова. Не се знае какво ще се случи на първи тур, прекомерно рано е за прогнози. Това съобщи социологът Юли Павлов от Центъра за разбори и маркетинг в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия.

“На първи тур за Йорданка Фандъкова биха дали своят вот 43,2 на 100 от евентуалните гласуващи, за Мая Манолова - 39,2 %, за Борислав Игнатов - 5,1 на 100, а за Ангел Джамбазки - 4 %. Всички останали претенденти са с под 1 %. Джамбазки и Волен Сидеров се включиха късно в конкуренцията за София, само че те бяха с предвидими кандидатури ", разкри още социологът.

"Преднината на Фандъкова е безапелационна, само че е прекомерно дребна и може да бъде стопена. Около 570 000 души към този момент са избрали за кого да гласоподават, а към 100 000 към момента не знаят. Истинската задача на партиите е да активизират хората, които към този момент са създали своя избор ", сподели Павлов.

"Червеният електорат не е по-малко мобилизиран от този на ГЕРБ. Битката на балотажа ще се реши от тези десни гласоподаватели, които няма да гласоподават за Фандъкова на първи тур ", разяснява социологът от Центъра за разбори и маркетинг.

Изследването е извършено измежду 1007 пълнолетни жители, сред 20-30 септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР