Балнеоложки комплекс с височина от 15 метра може да се

...
Балнеоложки комплекс с височина от 15 метра може да се
Коментари Харесай

В парка на резиденция Лозенец може да се появи нова сграда

" Балнеоложки комплекс " с височина от 15 метра може да се появи в единия завършек на парка на резиденция " Лозенец ". Собствениците на терена от " Лозенец дивелъпмънт къмпани " са получили позволение от Столичната община да изработят проект за смяна на проекта за застрояване на парцела. Това демонстрира информация в регистрите на Направление " Архитектура и градоустройство ".

За желанието за строителство заяви някогашният общински консултант Войслав Тодоров във фейсбук профила си. В момента Тодоров е част от самодейността на някогашния омбудсман Мая Манолова " Изправи се.бг ".

Разрешението за смяна на проекта визира парцел от 2800 кв. метра, който сега е частна благосъстоятелност, макар че е част от парка на държавната резиденция. Предвижда се едната част на възможната бъдеща постройка в терена да е на 2 етажа, а другата - на 3.

Според Тодоров в парцела не може да се направи " пълностоен балнеоложки комплекс ", нямало и " хидроложки дадености за за подобен ".

Краен притежател на вложителя " Лозенец дивелъпмънт къмпани " е немският жител Кристоф Хертвиг. Фирмата е купила парцела през 2004 година от друго частно сдружение. От Изпълнителната организация " Военни клубове и военно-почивно дело " към Министерството на защитата (тя стопанисва резиденция " Лозенец " ) са оспорили в съда собствеността на частната компания, само че са изгубили делото преди години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР