.Балканския международен винен конкурс (Balkan International Wine Competition, BIWC) стана

...
.Балканския международен винен конкурс (Balkan International Wine Competition, BIWC) стана
Коментари Харесай

Балканският винен конкурс партньор с ProWein в Дюселдорф

.Балканския интернационален винен конкурс (Balkan International Wine Competition, BIWC) стана сътрудник с най-голямото винено ревю в света. Тазгодишната му стратегия стартира с майсторски клас на ProWein в Дюселдорф.

“Balkan Wine Stars - Trophy and medal winners from BIWC 2019 ” ще се организира на 16 март от 12:15 ч. в DESA, Halle 15 B 03 и ще бъде воден от Род Смит, Master of Wine (MW), жури на BIWC 2019. С този майсторски клас стартира и партньорството сред BIWC и ProWein и от 2021 година, когато ще се организира и десетото юбилейно издание на състезанието, той ще има личен щанд на най-важното винено ревю в света.

Готов е и цифровият азбучник на отличените виновност на BIWC 2019. Разпространен до 15 000 вносители от целия свят, каталогът продължава напъните на BIWC за промотиране и налагане на виновността на Балканите. За миналите осем издания екипът на Kонкурса съумя да сътвори категория “Балканско вино ”, което е въплъщение на качество и достоверност, и наложи локалните сортове като най-голямото винено богатство за района.

“Започваме ротация на конкурсната част, като по този метод целим по-голяма интеграция на винарските мазета от всички балкански страни и по-доброто им налагане в района и в Европа ”, споделя ръководещият шеф инж. Галина Нифору. “Имаме покана от Лондон да организираме Балкански винен фестивал, която към момента обмисляме. Брандът " Балканско вино ” е в интерес на всички винарски мазета от района, отчитаме засилен интерес от вносители и дистрибутори от целия свят. И тази година на Балканския винен фестивал ще участват вносители и дистрибутори от Съединени американски щати, Канада, Япония, Белгия, Холандия, Англия и от прилежащите страни ”, добави тя.

Конкурсът, чийто хазаин тази година от 28 до 30 май ще бъде сръбската столица Белград, се организира за девета поредна година и избира най-хубавото вино, създадено на Балканите. Престижното жури включва четирима носители на купата Master of Wine, първия български Mater Sommelier Светослав Манолев, който работи в Лондон, винени експерти и ескперти от целия свят. Председателят на BIWC Константинос Лазаракис MW споделя за тазгодишното издание на BIWC:

“Сърбия е страна, в която се употребява доста вино и с изключение на производител е и страна-вносител. След конкурсната част, планувана за 28-30 май, с всички образци от Конкурса ще организираме и ревю на 30 май в хотел Фалкенщайнер в Белград, на което сме поканили ХОРЕКА бранша на Сърбия, винени фенове, сомелиери. Доброто познаване на виновността в района и интеграцията сред страните ще бъде единствено от изгода на избите. “

2020 година в сърцето на София още веднъж ще се издигне “Виненото градче ” на Балканския винен фестивал, с цел да ви срещне с най-интересните, любопитни и вълнуващи виновност от Балканите и района. От 11 до 13 юни навън пред НДК жителите и гостите на столицата ще се насладят на изключителни виновност в съвременна, градска атмосфера, с музика, другари и разнообразни атракции и занимания - неустоимо предложение за летните вечери в четвъртък и петък и за целия съботен ден. Балканският винен фестивал се организира под патронажа на кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова.

Основната задача на BIWCF е да разпространява балканските виновност и винената просвета както в България, по този начин и по света. Със своите близо 1,8 милиона тона вино годишно, Балканите се подреждат на пето място в света, незабавно след най-големите страни винопроизводителки Италия, Франция, Испания и Съединени американски щати. The Balkans International Wine Competition е събитието, което събира международния винен хайлайф, с цел да види, да отпие и да открие благосъстоянието и разнообразието на балканските виновност. Всяка година отличените виновност се награждават на специфична гала и галавечеря, известни като “Балкански винени оскари ”. Тази година това влиятелно събитие ще се организира на 12 юни в София.

Деветото издание на Балканския интернационален винен конкурс и фестивал 2020 се реализира с поддръжката на Столична община и Българска търговско-промишлена палата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР