Балканските шампионати по лека атлетика за летния ще започнат на

...
Балканските шампионати по лека атлетика за летния ще започнат на
Коментари Харесай

Балканските първенства започват, някои обаче отпадат

Балканските шампионати по лека атлетика за летния ще стартират на 23 август с полумаратона в Загреб, Хърватия. Досега 11 федерации са дали поръчки за този балкански шампионат. На виртуална среща на изпълнителното бюро на Балканската атлетика (АБАФ) на 10 август (понеделник) бяха изяснени и още няколко детайла за идните балкански шампионати.

Първенствата на АБАФ за юноши и девойки под 20 година в Турция на 12-13 септември, и за мъже и дами в Румъния на 19-20 септември, към този момент не са отсрочени или анулирани. Епидемиологичната обстановка в двете страни е динамична, само че провеждането на надпревари не е неразрешена. От АБАФ чакат обаче предварителните поръчки от държавите-членки, с цел да се реши дали организацията по шампионатите ще продължи. За шампионата за юношо и девойки ще се изисква най-малко 11 страни да подадат предпочитание за присъединяване, а за шампионата за мъже и дами - 14.

Балканският шампионат по маратон в Кюстендил е на 13 септември, а домакините са готови за осъществяване на надпреварата по всички правила и ограничения за сигурност.

Със сигурност от календара отпада балканският шампионат за юноши и девойки под 18 година, който трябваше да се организира на 5 септември в Кралево, Сърбия, защото в страната няма позволение за осъществяване на спортни събития.
bgathletic.com

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР