Балкански поток напредва, тръбите са докарани и разпръснати по трасетата,

...
Балкански поток напредва, тръбите са докарани и разпръснати по трасетата,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Балкански поток върви в срок

" Балкански поток " напредва, тръбите са докарани и разпръснати по трасетата, а машините заваряват. Това сподели министър председателят Бойко Борисов по време на инспекцията на интерконтектора Гърция - България. Той бе дружно с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България е от извънредно значение за страната ни и за района на Югоизточна Европа. Като част от развиването на Южния газов кулоар, посредством IGB България и прилежащите ѝ страни ще имат достъп до различни доставки от Каспийския район, както и от съществуващи или бъдещи терминали за полутечен природен газ. Интерконекторът ще обезпечи опция за свързване с други планувани газови планове като терминала за полутечен газ при Александруполис, както и полутечен газ от Израел, Египет и други.

По думите му работата по газовата връзка е продължавала и по време на изключителното състояние, и в двете страни. Той добави, че всички газови планове вървят в период, макар забавянето около пандемията.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР