"Балкански поток" е изцяло български проект. Ние сме спазили всички

...
"Балкански поток" е изцяло български проект. Ние сме спазили всички
Коментари Харесай

Министър Петкова: Балкански поток е изцяло български проект и се финансира само от българската държава

"Балкански поток " е напълно български план. Ние сме спазили всички правила на европейското законодателство и публичните поръчки. Нашият план се разграничава от "Северен поток 2 ". "Балкански поток " съблюдава всички правила, условия и закони. Той се финансира единствено от България и ще се ръководи единствено от българската страна. Цената на плана е един милиард и 100 милиона евро.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия енергийният министър Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по по отношение на градежа на "Балкански поток " и недоволството на американския държавен департамент, че Русия все по-силно се намесва в европейския енергиен пазар и възможното налагане на наказания от страна на Съединени американски щати.

"Разговаряме с нашите американски сътрудници и излагаме нашите причини. Коментираме всички енергийни планове с тях както и диверсификацията на енергийните ни източници. Помните по какъв начин "Южен поток " беше спрян от Европейска комисия поради нарушавания на разпоредбите. Повярвайте ми, че в случай че при "Балкански поток " имаше нарушавания, Европейска комисия към този момент щеше да е реагирала. Работим интензивно за реализирането на диверсификацията на енергийните ни източници. Газопроводът е напълно български и ще се управлява единствено от българската страна. Нито една друга компания или страна няма да може да се възползва от "Балкански поток ". Българските жители не би трябвало да се поддават на операции и погрешни изказвания. Ние сме спазили напълно всички законови рамки ", повтори тя.



"Не мога да кажа какъв брой български компании работят по плана. Това е работа на основния реализатор на плана - саудитската компания "Аркад ". Те могат да подписват контракти с подипзълнители и да ни осведомят. Знам, че има италиански и турски компании. Те имат цялостното право да преценят с кои компании да подписват контракти за подизпълнителна дейсност. Всичко е очевидно на уеб страницата на "Аркад ". Няма никакво прикритие на тази компания и е напълно нейна воля, какви компании ще избира за подизпълнители, стига те да дават отговор на всички закони и правила. Гаранциите са доста съществени ", безапелационна бе Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР