Балкански държави са поискали от президента на Турция Реджеп Тайип

...
Балкански държави са поискали от президента на Турция Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Балкански държави с молба към Путин: Не спирайте газа през зимата

Балкански страни са поискали от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган да насочи молба към съветския водач Владимир Путин да не стопира доставките на газ през студените месеци, оповестява турският новинарски уебсайт Сон дакика. Това е споделил министърът на земеделието и горите Вахит Киришджи, който придружаваше президента Реджеп Тайип Ердоган по време на визитата му в страни на Балканите предходната седмица.

" Първо посетихме Босна и Херцеговина, по-късно Сърбия и Хърватия. Изречението, изразено от президентите и министър-председателите на трите страни, както и от нашите събеседници министри, беше следното: " Следващата седмица ще бъдете на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие. Моля Ви говорете с Путин там. Имате положителни връзки и с президента на Азербайджан Илхам Алиев, апелирам, помолете ги да не понижават през зимния сезон течните горива и газа, който доставят ", съобщи Киришджи.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган направи обиколка в Босна и Херцеговина, Сърбия и Хърватия на 6,7 и 8 септември по покана на своите сътрудници. След формалните визити Ердоган съобщи, че те са били осъществени в сериозен интервал от позиция на районните събития.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР