Балканска конференция на тема Жените на Балканите в следващите 100

...
Балканска конференция на тема Жените на Балканите в следващите 100
Коментари Харесай

Жените на Балканите в следващите 100

Балканска конференция на тематика " Жените на Балканите в идващите 100 " се организира в Стара Загора. На нея представители на разнообразни организации и институции, дами на управителни и обществено-политически постове, разискват бъдещето на нежния пол. Проявата е част от тържествената стратегия за честванията във връзка 100 години от основаването на Зонта интернешънъл - водеща международна организация от експерти, които се борят за правата на дамите.

Стара Загора

Мисията на Зонта Интернешънъл е да поддържа и основава благоприятни условия за дамите по света посредством работа и покровителство, да работи за равни права на мъжете и дамите, за свят без принуждение, в който всяка жена има опция да развие цялостния си капацитет. Една от главните цели, които си слагат от организацията е за равно възнаграждение на двата пола.

Донка Петкова, шеф Зонта - България, Румъния и Македония: Разликата в България по статистика е към 15% по-ниско възнаграждение за дамите, в сравнение с при мъжете. Най-голямо тъждество има, мисля че в Литва в случай че не се неистина. Примерно в една Румъния, в това отношение по статистика, която аз съм чела е на по-добро равнище.
Да бъдат признати законодателни промени за предварителна защита на домашното принуждение, както и страната да построи спешни центрове във всяка точка у нас, е другото предложение на участниците в конференцията.

Според вицепрезидента Илияна Йотова тази активност не може да бъде оставена единствено в неправителствения бранш.
Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България: Центровете би трябвало да се съпровождат с горещи телефонни линии,които по подобаващ метод, за какво не и анонимно, дамите могат да оповестяват за случаи на домашно принуждение или за случаи на тормоз на работното място и тези центрове да работят с тях, с нужните експерти.
Проблемът с трафика на дами и киберпрестъпления против тях бяха измежду другите обсъждани тематики през днешния ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР