БалканСат ще доставя услуги на публичния и частния секторБългарският телекомуникационен

...
БалканСат ще доставя услуги на публичния и частния секторБългарският телекомуникационен
Коментари Харесай

Български телекомуникационен сателит в орбита през 2023 г.

БалканСат ще доставя услуги на обществения и частния бранш

Българският телекомуникационен спътник ще донесе доста изгоди за стопанската система
(снимка: БалканСат)

Първият български телекомуникационен спътник се чака да бъде изстрелян през 2023 година Това стана ясно на конференция на БалканСат – българска компания, която цели да построи и оперира телекомуникационната сателитна система B alkanSat 30B.

Мрежата ще обезпечава връзки на територията на България както за обществения, по този начин и за частния бранш. Услугите на компанията ще могат да се употребяват от редица институции – държавна и общинска администрация, силовите министерства, пожарна сигурност, гражданска отбрана, болнични заведения и други.
още по тематиката
Връзката е сигурна – сигналът е криптиран, тъй че не може да бъде проследен или подслушван. Също по този начин системата BalkanSat 30B ще подкрепи по-бързото развиване на отдалечените услуги в доста сфери, измежду които електронното обучение и опазване на здравето.

Сателитната система ще даде и високоскоростна широколентова връзка „ на рационална цена ” и за частния бранш – телекомуникационни и мрежови оператори, междинни и огромни предприятия и други

BalkanSat 30B ще способства и за развиването на 5G системата в България, защото спътниците са най-рентабилната „ бекхоул ” опция на наземните мрежи. В допълнение, сателитните системи ще имат значима роля за разширение на информационното покритие върху селски и мъчно достижими региони в България, както и в случаи на бедствия и повреди.

„ Изстрелването на български телекомуникационен спътник ще донесе доста изгоди за българската стопанска система. Най-важното преимущество на BalkanSat 30B е неговият обсег, с помощта на който ще можем да осигурим по-добра съгласуваност на страната ”, разяснява Виктор Стефанополи, шеф „ Public Affairs ” в БалканСат.

„ Създаваме напълно български артикул и упоритостта ни е да бъдем основен сътрудник на фирмите тук и да открием високоплатени работни позиции за млади локални експерти ”, добави той.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР