Балканите са интересно място - с хиляди пластове минало, култура

...
Балканите са интересно място - с хиляди пластове минало, култура
Коментари Харесай

Тияна и Даяна Бошкович: Две сестри - два национални отбора

Балканите са забавно място - с хиляди пластове минало, просвета и спорове. И с хиляди неща, които ни се костват нелогични, само че ето, че се случват. Например ти и сестра ти да играете за два разнообразни национални тима. Такъв е казусът на волейболните сестри Тияна и Даяна Бошкович.

Днес (19 август) те ще застанат от двете страни на мрежата по време на европейското състезание. Тияна ще бъде с екип на Сърбия, а Даяна - на Босна и Херцеговина. За първи път в дългите си волейболни кариери двете ще се изправят една против друга на национално равнище.

Мача Сърбия - Босна и Херцеговина от европейското състезание по волейбол за дами може да гледате директно по RING от 18:00 ч. през днешния ден!
View this post on Instagram

Тияна и Даяна са родени в Требине. Градът е в територията на Босна и Херцеговина. Административната област, към която принадлежи, е Сръбска Крайна. Баща им Люпко е някогашен футболист, майка им Весна не се занимава със спорт. Двете обаче от ранна възраст упражняват в клуб " Херцеговац " в Билеча.

Как обаче надарената Тияна се озовава в сръбския народен тим?
View this post on Instagram

Требине е забавно място, в което доминира сръбското население. Всъщност в Херцеговина това е градът с най-вече сърби. По време на войната през 90-те години той е провъзгласен за столица на оповестената Сръбска самостоятелна област. И през днешния ден над 90% от популацията на града се самоопределя като сръбско.

Така че надарената Тияна бързо се ориентира и избира " плавите ". Волейболистката играе от 14-годишна за " Партизан Визура " Белград и изцяло естествено приема повиквателните от сръбските селекционери. За тяхна голяма наслада!
View this post on Instagram

Без подозрение можем да определим Тияна Бошкович като една от най-хубавите волейболистки в света! Тя е международна (2018 г.) и два пъти европейска (2017 и 2019 г.) шампионка със Сърбия. На края на всичките тези 3 шампионати тя получи и премиите за Най-полезен състезател.

Тияна играе в турския " Еджзаджъбашъ ", като и там разчитат ужасно доста на волейболния ѝ гений. През 2018 година тя оказа помощ на отбора да завоюва Купата на CEV и познайте... Беше избрана за най-полезен състезател на финала.
View this post on Instagram

Сръбкинята има сребърен (Рио де Жанейро 2016) и бронзов (Токио 2020) медали от олимпийските игри, като и на двата най-важни шампионата в спортния свят влезе в идеалните шестици.

Що се отнася до Даяна, тя е с 3 години по-голяма от сестра си и не може да се похвали с чак такива триумфи. Логично е, че кака Бошкович не получава повиквателни за сръбския отбор, където конкуренцията е голяма. За това пък в Босна и Херцеговина не си губят времето!
View this post on Instagram

Там волейболът не е толкоз известен, а всеки малко по-добър има късмет. И Даяна сграбчва своя! След като приключва лицей в Съединени американски щати, тя се завръща в Босна и Херцеговина, с цел да играе за националния отбор.
View this post on Instagram

Не си мислете, че двете са " във война ". Напротив! Подкрепят се енергично! Въпреки че волейболът не е съществена тематика в диалозите им.

" Говорим за волейбол най-много след мачове. Но не си даваме някакви препоръки, а единствено разменяме отзиви за играта ", споделя Даяна.
View this post on Instagram

Всъщност двете играха към този момент една против друга, само че на клубно равнище. И кака Бошкович носи екипа на турски отбор - " Кузейбору ". Но на национално... Днес (19 август) е първият им конфликт.

" Ще бъде забавно и за двете ни. Чакахме го този мач. Играем за два национални тима, само че се поддържаме. Ето, аз притискам постоянно палци за Сърбия, макар че играя за Босна и Херцеговина ", забавлява се със странната обстановка Даяна.
View this post on Instagram

Как ще премине това сестринско дерби? Гледайте през днешния ден (19 август), директно по RING от 18:00 ч. Сърбия - Босна и Херцеговина - мач от европейското състезание по волейбол за дами!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР