Балкан записа убедителна победа в Националната баскетболна лига. В отложен

...
Балкан записа убедителна победа в Националната баскетболна лига. В отложен
Коментари Харесай

Черно море Тича загуби с 22 точки разлика от Балкан у дома

Балкан записа безапелационна победа в Националната баскетболна лига. В отсрочен мач от 14-ия кръг в шампионата отборът надделя Черно море Тича като посетител със 101:79, макар че бе без един от главните си играчи Станимир Маринов, оповестява в BGbasket. 

Баскетболистите на Даниел Клечков изиграха мощни първи 15 минути на мача, само че по-късно по-опитният състав на Небойша Видич взе самодейността и нямаше проблем да завоюва безапелационно. 

Варненският отбор приключи първото завъртане на последното място с 1 победа и 17 загуби. Отборът от Ботевград е с баланс 13-4, като има още един мач – в събота против Академик Пловдив вкъщи. 

Двубоят стартира доста оспорвано и с чести замени на водачеството. И двата отбора вършиха много неточности, само че домакините взеха преимущество поради по-успешната си игра в подкошието и след 10 минути игра водеха с 28:22.

 На два пъти „ моряците “ дръпваха с 9 точки при започване на втория интервал. Постепенно обаче Балкан стартира да влиза в темп и четири минути преди почивката изравни за 39:39 след забивка на Николай Грозев. Подемът в играта на „ зелените “ продължи и те освен, че стигнаха до цялостен поврат, а след първото полувреме към този момент бяха напред с 51:43 след общо 25 точки на Рори и Грозев. За Черно море мощно стартираха Коцев и Спиров, осъществили близо половината от точките на отбора си – 22.

 Подемът в играта на гостите продължи и малко след паузата те поведоха и с двуцифрена разлика. Варненци изпитваха съществени компликации, както в нахлуване, по този начин и в отбрана, което разреши на противника им да натрупа стабилен задатък и преди последната четвърт да води с 85:54.

 През заключителната част на паркета бяха главно младите играчи на двата тима. Серия от 9:0 за домакините даде начало на интервала, като те съумяха и да го завоюват, само че без това с нещо да промени крайния излаз на мача.

Амад Рори бе най-резултатен за спечелилите с 21 точки. Димитър Димитров осъществя 18, с 16 е Крис Минков. Николай Грозев направи дабъл-дабъл от 12 точки и 10 асистенции, а 10 точки добави Дерик Маркс.

 За противника по 15 точки осъществиха Мартин Йорданов и Берк Мехмед. Мартин Коцев и Иван Спиров записаха по 14 точки, с 10 е Мартин Тодоров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР