Балкан загуби драматично първия си мач от плейофите в турнира

...
Балкан загуби драматично първия си мач от плейофите в турнира
Коментари Харесай

Видич: Говори се, че сме направили нещо историческо, аз искам да продължим напред

Балкан загуби трагично първия си мач от плейофите в шампионата за Купата на ФИБА-Европа. Тимът водеше през целия мач, само че отстъпи на Апоел Холон след поврат в края с 81:85. Старши треньорът на тима Небойша Видич приказва за мача пред клубния уебсайт на Балкан часове след провалянето.

" Апоел Холон са добър тим. Това е един от аргументите да загубим. Преди мача приказвах с един израелски треньор, който работеше в Румъния предходната година и той ми сподели, че те постоянно печелят мачовете си, когато краят е подравнен. След мача неговите думи станаха истина. Определено са добър тим, означиха 32 точки в последната част. Със сигурност най-малко 5 или 6 пъти, когато направихме доста положителни отбрани, те отбелязваха тройки, а от време на време и с фаул. Друга от аргументите да загубим е, че ние не отговорихме, както би трябвало на тяхната експанзия. Честно казано мисля, че пазеха нападателно с ръце Брендън Браун и той не можеше да се движи и да получи топката. Това е една от аргументите да загубим нашия темп в нахлуване, само че ние също не отговорихме на тяхната експанзия ", сподели Видич.

Последният им панер беше от 10 метра, само че те имаха таймаут, никой не беше подготвен на терена. даже от тях. Надявам се, че тази тройка няма да ни попречи. Всъщност най-голямото напрежение в последната пукотевица беше, че ние не бяхме подготвени. Алекс говореше със съдията под коша, те говореха с треньора си, никой не беше подготвен. Беше доста странна обстановка. Факт е, че контролирахме мача. През целия мач бяхме една стъпка напред. Имахме 14 точки от бърза по този начин против 4 техни. Имахме 10 битки повече от тях. Определено контролирахме мача с интензитет, в битките. Единственият проблем беше, че даже в някои положителни отбрана те вкараха тройки. Уолдън е в действителност доста добър състезател ", добави треньорът на Балкан.

" Бих желал да ги изненадам с огромна помощ от нашите почитатели, а ние ще забележим да свършим нашата работа на терена. Със сигурност те ще се приготвят доста по-добре и ще отвърнат. Определено би трябвало да изиграем по-добър мач от това, което показахме нощес. Няма да бъдем същите. Трябва да играем по-добър мач и да приключим някои бързи офанзиви с повече кураж, както и някои отбрани и придвижване на топката. Въпреки че в България се разяснява, че сме създали нещо историческо, аз желая моите момчета да продължат напред ", сподели още Видич.

Честно казано се притеснявах доста да бъдем цялостен месец без формален мач. Това е неуместно. Не желая да упреквам никой. Опитахме се да организираме контроли с Берое, Рилски състезател, само че те имаха своите проблеми с травми. Търсихме румънски тимове. Имаше нерешителност в мен, само че ние тренирахме в действителност доста добре и още повече, когато се върнаха момчетата от националния тим. Свършихме доста добра работа. Мислех си, че ще сме догонващи в резултата първоначално, само че 40 минути имахме нашата концепция и се придържахме към проекта ни за мача. От този аспект съм доста благополучен от това, което направихме ", добави експертът.

Трябва да продължим в същата посока. Цяла България приказва за някакъв друг метод, само че не бих желал да се съглася с това на 100%. Вероятно европейският шампионат е спомагателна мотивация, само че споделих на моите играчи, че ние би трябвало да сложим стандарти и не можем да отидем по-надолу. Това е, което би трябвало да създадем против всеки тим в България. Не може да променим началото, само че можем да променим нашия край ", разяснява Видич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР