Балкан получи директно място в групите на ФИБА Къп за

...
Балкан получи директно място в групите на ФИБА Къп за
Коментари Харесай

Балкан с възможност за директно място в групите на ФИБА Къп

Балкан получи непосредствено място в групите на ФИБА Къп за сезон 2019/20. Българският първенец ще взе участие в квалификациите за Шампионска лига, а в случай че не успее да се класира, има поръчка да продължи във ФИБА Къп.

Максимум 15 тима от Шампионска лига могат продължат в шампионата, в случай че не преодолеят квалификациите, а още 22 подадоха поръчки за включване в конкуренцията.

Жребият ще се тегли в сряда /24 юли/, а Балкан е в четвърта урна.

Доброто показване предишния сезон разреши на отбора да продължи непосредствено в групите на шампионата за Купата на ФИБА Европа. През сезон 18/19 Балкан стана първият български тим, достигнал до осминафиналите на конкуренцията.

Още два български тима ще вземат участие тази година в шампионата. Това са Левски Лукойл, който също попада непосредствено в групите и Берое, който ще играе един квалификационен кръг.

10 тима ще вземат участие в квалификациите на шампионата като ще се борят за пет места в постоянния сезон. Те ще играят на правилото разменено посещение. Мачовете са на 2 и 9 октомври.

Непоставени тимове:

Борисфен (Беларус);

Раховеци (Косово);

Борас Баскет (Швеция);

Берое (България);

Тарту Юнивърсити (Естония)

Поставени отбори/домакини във втория мач/:

Днипро (Украйна);

Лейден (Холандия);

Кършаяка (Турция);

Клуж Напока (Румъния);

Катая (Финландия)

Директно в групите попадат Спиру Шарлероа (Белгия), Левски Лукойл (България), Брюксел (Белгия), Кьорменд (Унгария), Печ (Унгария), Бахчешехир (Турция), Байрот (Германия), Сибиу (Румъния), Цволе (Холандия), Ирони Нес Циона (Изрел), Енисей Красноярск (Русия), Апоел (Кипър).

32 тима ще вземат участие в жребия, като те ще бъдат в разпределени в 8 групи по 4 тима. Максимум два тима от една страна могат да бъдат в една група. 5 тима ще продължат от квалификациите, а други 12 получават непосредствено място в групите.

До 15 тима от квалификациите на Шампионска лига могат да се включат във ФИБА Къп, като те получават непосредствено място в групите. Това са Балкан (България), Капфенберг (Австрия), вероятният противник на Балкан при постигане до втори квалификационен кръг Антверп Джайънтс (Белгия), новият отбор на Алекс Гаврилович - Цмоки Минск (Беларус), Керавнос (Кипър), Бакен Беърс (Дания), Телеком Баскетс Бон (Германия), Фалко (Унгария), Прищина (Косово), Вентспилс (Латвия), Морнар Бар (Черна гора), Донар Гронинген (Холандия), Легия Варшава (Полша), Бенфика (Португалия), Орадя (Румъния), отборът на Брендън Браун Нижни Новгород (Русия), който ще взе участие във втори квалификационен кръг на Шампионска лига. Фрибург Олимпик (Швеция), Интер Братислава (Словакия), противникът на Балкан в първия квалификационен кръг на ШЛ Сьодертеле Кингс (Швеция) и Киев Баскет (Украйна).

Има тимове без алтернатива да продължат във ФИБА Къп. Ако някой от следните тимове се класира за Шампионска лига, ще се отворят спомагателни места за “щастливо губещи” от втория квалификационен кръг на ФИБА Къп - Капфенберг, Цмоки Минск, Керавност, Бакен Беърс и Киев. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР