Балкан отпадна от турнира за Купата на ФИБА Европа. Тимът

...
Балкан отпадна от турнира за Купата на ФИБА Европа. Тимът
Коментари Харесай

Йовица Арсич: Отборът не е сработен достатъчно

Балкан отпадна от шампионата за Купата на ФИБА Европа. Тимът загуби от Клуж Напока вкъщи със 76:86 и позволи четвърто проваляне в шампионата, след което нямаме късмет да продължим във втори стадий. В последния кръг на 27 ноември отборът приема Сьодертеле Кингс. Ето какво бе мнението след загубата на старши-треньора Йовица Арсич:
 Балкан не съумя вкъщи против Клуж „ Със сигурност сме разочаровани от този старт на мача. Нямахме задоволително сила, не играхме нападателно против играчите на периметъра, както планирахме и да предизвикаме техни неточности. Те играеха на невисок пост доста елементарно, отбелязваха елементарно първоначално, както и през множеството време, което направи задачата за нас съвсем невъзможна. На старта не отбелязахме първите три отворени стрелби и след това направихме неточности. След това е мъчно да се върнеш, тъй като тяхната класа не ни даде късмет за това. Реално с тези два тима мога да кажа в този момент, че няма по какъв начин да има късмет. И двата тима играят в по-силни шампионати, имат надалеч по-високи бюджети и по-класни чужденци. Погледнете CV-тата на трима от чужденците в Румъния или на всички в Енисей. Просто не може да се съпоставя, ние може да имаме предпочитание и упоритости. И аз, и състезателите дадохме това, което можем.

Съжалявам, че ние не сме на равнището, което можем да бъдем, само че за това трябваше да се съберем в този състав по-рано. Ние в действителност взехме Кенет преди началото на сезона във ФИБА Къп. Отборът не е сработен задоволително. По принцип и лятото правихме тима от нулево състояние. Няма ги доста състезатели от предходната година, от този шампионски състав е останал единствено капитанът. Фактически Минков не играеше най-после. Трябваше му и на него време да се включи след травмата. Има доста аргументи да не сме на високо равнище. Този график – да играем първия мач тук с Енисей и след това три тежки гостувания, сигурно не оказа помощ. Това е и в случай, че сред тези мачове имаме и дербита във вътрешното състезание.

Много аргументи има, само че съм сигурен, че този тим може. На моменти показахме, че можем да играем по-добре от това, само че през днешния ден имаше доста аргументи да не сме на доста високо равнище. Едната е, че имахме и дерби с Левски, което беше с високо равнище на стрес и напрежение и също повлия. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР