Балкан (Ботевград) загуби от Цмоки (Минск) с 65:73 за отпадна

...
Балкан (Ботевград) загуби от Цмоки (Минск) с 65:73 за отпадна
Коментари Харесай

Цмоки приключи с мечтите на Балкан в Шампионската лига

Балкан (Ботевград) загуби от Цмоки (Минск) с 65:73 за отпадна в квалификациите за баскетболната Шампионска лига. Действащият отличник на България от 2019 година се бори доста против най-силния тим на Беларус, само че по този начин и не можа да сътвори поврат в мача. Гостите водеха от самото начало, като разликата падна до една точка - 58:59 малко повече от четири минути преди сирената.

Така Цмоки ще спори с Нептунас (Клайпеда) за място в групите на Шампионската лига. За Балкан остана единствено удовлетворението от положителното показване в обособени интервали от мача.

След първата четвърт Цмоки дръпна със 17:9 след съществени неточности на българския тим. Втората част беше по-оспорвана. След хубава пукотевица от надалеч на Станимир Маринов и точни наказателни удари резултатът стана 23:24. Давонтей Джордан с тройка донесе равнене за Балкан. Последваха пропуски и Цмоки поведе преди огромната отмора с 30:28.

Високият Владимир Веремеенко поведе своите и в третата част разликата за Цмоки още веднъж набъбна. Преди последните 10 минути гостите поведоха с 53:41 след панер на Лаури.

Центърът на Балкан Ейджи беше най-хубавият състезател в българския отбор. Той вкара 6 следващи точки и след панер на Маринов балканци се приближиха - 51:57 6 минути преди края.

Димитър Димитров означи чудесна тройка, а Давонтей Джордан се възползва от неточност на Лауъри, с цел да забие и да направи резултата 56:59. Димитров означи с поднасяне за 58:59, когато оставаха 4 миути и 19 секунди.

В идващите минути за жалост Лаури и Клйбърн преобладаваха и минута преди края резултатът стна 71:60 за Цмоки. За поврат към този момент нямаше време и отборът от Беларус се наложи със 73:65.
 Нептунас победи Лондон Лайънс и чака Балкан
Нептунас победи Лондон Лайънс и чака Балкан

Литовците ще спорят за първото място в група " D " на Шампионската лига
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР