Балкан Ботевград се класира за финалната серия на Националната лига

...
Балкан Ботевград се класира за финалната серия на Националната лига
Коментари Харесай

Балкан елиминира Берое след успех в Стара Загора

Балкан Ботевград се класира за финалната серия на Националната лига по баскетбол за мъже (НБЛ), откакто победи Берое с 81:65 (17:18, 21:15, 23:19, 20:13) в петия мач пред цялостните трибуни в Стара Загора и президента на федерацията Георги Глушков. Съперник на Балкан на финала ще бъде тимът на Левски Лукойл.

През първата част феновете в Стара Загора видяха цели седем промени на водачеството, като Конър Франкамп изведе на два пъти домакините напред в резултата с тройки, а Терънс Дженингс обезпечи преднина за неговия отбор на сирената със забивка. Втората четвъртина обаче потегли зле за старозагорците. Димитър Димитров означи тройка за 20:20, Мирко Мулалич го последва с далечна пукотевица за 20:23, а Димитров вкара още два коша за серия от 10 безответни точки в интерес на Балкан.

Ботевградчаните приключиха полувремето с преднина от пет точки, а тя продължи да се натрупа в третата четвъртина. Нови шест точки отделиха Балкан на 11 от Берое и макар че старозагорците направиха лична серия в края на частта, те изгубиха мача и ще играят за трето място против тима на Рилски състезател.

Микаел Хопкинс беше най-резултатен в мача и записа дабъл-дабъл със 17 точки и 12 битки за Балкан, а Димитров добави още 15 пункта при 3/4 от зоната за три точки. Франкамп беше най-резултатен за берое с 14 точки./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР