Балистични ракети от територията на Иран са нанесли удари по

...
Балистични ракети от територията на Иран са нанесли удари по
Коментари Харесай

Иран атакува с ракети американски военни бази и обекти ВИДЕО

Балистични ракети от територията на Иран са нанесли удари по американски военни обекти в Ирак, оповестяват международните издания, позовававайки се на източници от американските отбранителни сили и публични лица.

Според АВС са били ударени „ доста обекти “, в това число базата "Ал Асад " в Западен Ирак и друга база в Ербил.

Иранската държавна телевизия е декларирала, че са били изстреляни „ десетки “ ракети „ земя-земя “.

Обектите, подложени на офанзивата от балистични ракети от вътрешността на Иран, включват базата "Ал Асад " в Западен Ирак, която Тръмп посети през декември 2018 година и "Ал Таджи " в Ербил в Иракски Кюрдистан, който дава уреди и услуги на най-малко стотици чиновници на обединението и на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Американският президент Доналд Тръмп е бил осведомен за ракетните офанзиви: „ Наясно сме с информациите за офанзиви против американски обекти в Ирак. Президентът е осведомен, следи деликатно обстановката и се съветва с екипа си за национална сигурност “, съобщи прессекретарят на Белия дом Стефани Гришам.

Все още не е ясно дали има жертви в базата "Ал Асад ".

"Това са или крилати ракети, или балистични ракети с дребен обхват на деяние ", оповестява "Фокс нюз ", базирайки се на американски боен източник в Ирак.

Базата „ Ал Асад “ е ударена от три серии ракети, съгласно военни източници на мястото на произшествието.

Ранните отчети за нахлуване над военната база "Ал Таджи " по-късно са били опровергани и е било конкретизирано, че е било подготовка, само че нови известия сочат, че мястото е било атакувано от шест ракети.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!



Breaking: IRINN, an Iranian national TV channel, has announced that Iran has launched dozens of rockets towards Ain al-Assad airbase, which hosts US troops. pic.twitter.com/trS87v0sij
— PM Breaking News (@PMBreakingNews) 7 януари 2020 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР