Балистична атака срещу Киев. На 21 март сутринта Руската федерация

...
Балистична атака срещу Киев. На 21 март сутринта Руската федерация
Коментари Харесай

Балистична атака срещу Киев

Балистична офанзива против Киев. На 21 март сутринта Руската федерация нападна Киев с балистични ракети. Към момента има информация за падащи парчета в три столични квартала: потърпевши са къщи, детски градини, горят коли.

Това оповестява РБК-Украйна с позоваване на кмета на Киев Виталий Кличко и KMVA в Telegram.

В квартал Святошин е записано, че фрагменти от ракета са паднали върху постройката на детска градина. Съобщава се също, че парчета са паднали върху жилищна постройка. Преди това ударната вълна мазета прозорците.

Автомобили горят в квартал Шевченков. От парчета е потърпевша и жилищна постройка – пожар в жилището. Освен това по предварителна информация има пожар на територията на детската градина.

Тук фрагментите от ракетата паднаха на територията на едно от предприятията. Гори и покрива на жилищната постройка. Пожар има в трафопост и в двуетажна нежилищна постройка.

По-рано през днешния ден, към 3:40 часа, в Украйна беше оповестена огромна въздушна паника. Военновъздушни сили оповестиха за изстрелване на крилати ракети.

Припомняме, че петима души бяха убити, а минимум 7 ранени през вчерашния ден, при съветска ракетна офанзива против индустриална зона в северния украински град Харков.

Харковска област, която граничи с Русия на север и се намира покрай фронтовата линия, постоянно е атакувана по време на двегодишната инвазия на Русия.

Източник – РБК Украйна/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР