Бългрия изигра две контроли с Русия, но не успя да

...
Бългрия изигра две контроли с Русия, но не успя да
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Контролите с Русия бяха полезни

Бългрия изигра две контроли с Русия, само че не съумя да запише победа в Москва. В първата среща националите изгубиха с 1:3 гейма, а във втората отстъпиха с 2:3 гейма. Веднага след това потърсихме селекционера на отбора Пламен Константинов, който изясни какво е видял в тези инспекции и до какъв брой са били потребни те преди Лигата на нациите.

" Тези контроли ще са ни потребни. Един от проблемите ни е игровият темп - напасването на нападателите с разпределителите. В първата контрола, а и до един миг във втория мач, не ни вървеше сайдаута (б.а. непосредствено отиграване на точката от посрещащия отбор). В първия мач имахме невъзможни проценти на сайдаут и контраофанзива. Контраатаката ни беше седем пъти по-ефективна от сайдаута. Това е нереално. Очевидно би трябвало просто разпределителите да намерят игровия темп с нападателите.
Днес беше по-добре. Подобрихме играта си. Получи се по-изравнен мач. След първия гейм започнахме да изпълняваме добър сервис, което е едно от оръжията, които би трябвало да употребяваме. След като успяхме да разсеем тяхното посрещане, играта стана по-изравнена. Това е едно от нещата, които ни липсваха в първата контрола.

Разбира се, има какво да прибавим още на блок. Има положителни неща в отбрана. В последните две седмици работихме най-много за пуснати топки, това, което е пипнато от блока или това, което можем да подсигурим най-много в такива обстановки, в които играем против проведен блок. Имаше положителни неща и в двата мача и считам, че това, което сме работили през тези седмици дава резултат. Но, главното, което би трябвало да почистим е сайдаута.

Доволен съм, тъй като ни бяха нужни тези инспекции против мощен тим със мощни блокиращи и мощен сервис. Това е най-високото равнище. Така можем да проверим къде сме и какво би трябвало да почистим в играта си. Две доста потребни контроли. ", съобщи Пламен Константинов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР