Бълграската петролна и газова асоциация изрази притеснението си от предвидените

...
Бълграската петролна и газова асоциация изрази притеснението си от предвидените
Коментари Харесай

Петролната и газова асоциация притеснена за промените в закона за акцизите

Бълграската петролна и газова асоциация изрази терзанието си от плануваните промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища, както и промени в Закона за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане.

От асоциацията поддържат противоепидемичните ограничения на държавното управление, свързани с битката с COVID-19, само че съгласно тях останалите трансформирали нямали нищо общо с осъществяването на противоепидемичните ограничения в страната и не кореспондирали по никакъв различен метод със Закона за здравето.

Още повече предложенията, направени в параграфи 18,19 и 20 от преходните и заключителни разпореждания, не са обсъждани по никакъв метод с сектора и за тях вносителят не е обявил претекстове, декларират в позицията си те.

Ако параграфите 18 и 19 не отпаднат от преходните и заключителни разпореждания и бъдат гласувани от народните представители, част от петролния бизнес ще бъде длъжен да закупува и инсталира нови измервателни уреди в една извънредно тежка за целия отрасъл обстановка, безапелационни са от петролната и газова асоциация.

По думите им параграф 20 пък предвиждал ускорено създаване на видеонаблюдение в данъчните хранилища. Камерите трябвало да са сложени в най-кратки периоди - през есента на тази година. Това съгласно тях е още една забележителна инвестиция за петролния отрасъл.

В момента пазарът на горива търпи големи загуби в изискванията на непрекъснато падащи обороти и при обезценяващи се петролни артикули. В същото време браншът е един от най-големите работодатели и данъкоплатци в страната, означават от асоциацията.

Затова Българската петролна и газова асоциация приканва вносителя на законопроекта да изтегли текстовете, които целят промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища, както и в ЗИД на Закона за корпоративното подоходно облагане.

Ако държавното управление счита, че промени на условията към данъчните хранилища са наложителни, то това би трябвало да стане единствено след необятна полемика със засегнатите оператори от сектора и при цялостна бистрота, допълват още те.

БПГА показва подготвеност да спомага за намиране на най-хубавото решение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР