Българското знаме, което служител на НСО захвърли на брега на

...
Българското знаме, което служител на НСО захвърли на брега на
Коментари Харесай

Българското знаме от Росенец отпътува към протеста в София

Българското знаме, което чиновник на НСО захвърли на брега на парк "Росенец ", отпътува към антиправителствения митинг в София.

Миналата седмица някогашният правосъден министър и съпредседател на "Демократична България " Христо Иванов дебаркира с лодка на плажа в "Росенец ". Той носеше със себе си българския трикольор. Знамето беше захвърлено в храстите от чиновник на НСО - част от охраняващите така наречен летен сарай на почетния водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Вместо Иванов, по време на "Масовото вървене на охранителен плаж " на 11 юли, флагът от брега прибра Бисер Русимов.

Днес Русимов, дружно със знамето и група бургазлии, отпътува за София, с цел да се включи в митингите с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев.

Над 30 автомобила потеглиха от Бургас за митинга в столицата. Една от концепциите на групата от морския град е да слагат трибагреника на емблематично място в София.

"Демократична България " пък изиска да сложи стълб за българския байрак на плаж Росенец. Мотивът на партията е, че там знамето е било поругано. По тази причина от политическата групировка са поискали позволение от Общинския съвет в Бургас за слагането на стълб, като те показват подготвеност да изготвят и да финансират посредством дарения плана.

От партията припомнят, че по време на мирния митинг в събота, 11 юли, кметът на Бургас е поел ангажимент за слагането на пилона.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР