Българското вино PIXELS Совиньон блан спечели най-високото възможно отличие “най-добро

...
Българското вино PIXELS Совиньон блан спечели най-високото възможно отличие “най-добро
Коментари Харесай

PIXELS грабна титлата „най-добро в своя клас“ на конкурс...

Българското вино PIXELS Совиньон блан завоюва най-високото допустимо отличие “най-добро в своя клас “ на интернационалния конкурс Los Angeles International Wine Competition 2019. Така избата производител New Bloom Winery (в Съединение, пловдивско) за втора поредна година прибавя в сбирката си сходен приз. Миналата година завоюваха купата “best in class ” за своето Face to Face. Нещо повече – винарната усилва двойно броя на медалите през 2019 - общо 11. Сред тях са Best of class и златен орден за PIXELS Совиньон блан, три златни медала за PIXELS Регент, за Face to Face (F2F) Совиньон блан и за F2F Шардоне и седем сребърни - за PIXELS Шардоне, PIXELS Розе, PIXELS Сира, PIXELS Каберне Совиньон, F2F розе, F2F Дорнфелдер, F2F Каберне Совиньон, Сира и Регент. Любопитна детайлност е, че всички изпратени от New Bloom Winery виновност са отличени с медали – на процедура цялата серия PIXELS и Face to Face, което е неповторим триумф за българска маза. „ Основната ни задача е усетът на виното – т.е. желаеме да сътворяваме виновност, които да бъдат оценени като вкусни, както от професионалните дегустатори, по този начин и от елементарния потребител. Вярваме, че България може да бъде запомнена като първокачествен производител точно с такива питиета. Но в нашата работа всяка година и с всяка бутилка би трябвало да се доказваш “, разясниха резултатите от състезанието от New Bloom Winery.

В тазгодишното издание на Los Angeles International Wine Competitions са получени 2350 проби от 800 винарни от целия свят. Участвалите страни са 19, измежду които Аржентина, Австралия, Канада, Чили, Франция, Италия, Испания, Нова Зеландия и други. Журито се състои от 70 интернационалните специалисти, а виновността се правят оценка със слепи дегустации по 100-точкова система. Златен орден се присъжда на изключителни виновност с неповторим темперамент и жанр. Отличието Best of Class се правят оценка единствено на най-хубавите виновност за съответната категория, които имат златен орден и са оценени с сред 90 и 100 точки. Конкурсът в Калифорния се е утвърдил като един от най-престижните в Съединени американски щати.

Освен New Bloom Winery и още една родна маза съумя да завоюва медали от Los Angeles International Wine Competitions. Това е „ Вила Ямбол “ също с 11отличия – четири златни, шест сребърни и един бронзов. Златните медали са за Kabile Шардоне, Kabile Резевра Мерло, Kabile Мавруд и Каберне Совиньон и тероарно вино от Тополица от сорта Сира. Непостигнат до момента триумф за България е и фактът, че избите реализират 100% успеваемост – т.е. всички изпратени проби са оценени с медали. „ Успехите на интернационалните състезания ни дават глътка самостоятелна оценка “, допълниха от избите спечелили.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР