Българското вино FacetoFace (F2F), от немския сорт Дорнфелдер спечели голям

...
Българското вино FacetoFace (F2F), от немския сорт Дорнфелдер спечели голям
Коментари Харесай

Българско вино грабна голям златен медал от Световното по вино

Българското вино FacetoFace (F2F), от немския вид Дорнфелдер завоюва огромен златен орден на един от най-престижните винени състезания в света – ConcoursMondialdeBruxelles. В тазгодишното издание България усъвършенства резултата си по отношение на 2018 – с общо 45 при 44 оценки година по-рано. Едва четири от напитките реализират най-високата оценка – огромен златен орден, който се присъжда на виновност над 92 точки. New Bloom Winery от Съединение, Тракийска равнина завоюва и още два златни медала – за серията PIXELS Регент и PIXELS Каберне Совиньон. Другите двасребърни медала са за FacetoFace Каберне Совиньон,Сира и Регент и FacetoFace Розе.

Успехът на родната маза от Тракийската равнина точно с набиращите известност у нас немски сортове като Дорнфелдери Регнете следващото доказателство за капацитета на българския тероар и високото равнище, на което работят родните енолози, разясняват винени специалисти. Серията FacetoFace(F2F) е кръстена на връзката „ лице в лице “ – точно две стилизирани лица, обърнати едно към друго са изобразени и на етикетите. Бутилките се запечатват ръчно с восък. Вината се създават от селектирани имоти в региона на Съединение. New Bloom Winery е единствената у нас, която работи с Дорнфелдер и Регент. Дори немските им сътрудници са учудени от резултатите, които реализират у нас тези винени разновидности. Избата залага на нововъведенията, на особеностите на тероара и строгия надзор на всеки стадий от произвеждане – от лозовия масив до бутилирането и съхранението на бутилките. Инвестира се доста и в актуалните технологии за затваряне, бутилки и етикети. Например наградените със златни медали виновност PIXELS се затварят с неповторимата трипластова запушалка ArdeaSeal. Тапата се приема за опция на класическия корк, с доста ниска въздушна пропускливост, запазваща виното от външни въздействия и разрешава предпазване на алените виновност PIXELS след отваряне за по-дълго време.

В тазгодишното издание на състезанието бяха изпратени 9150 проби от 46 разнообразни страни като с медали се отличиха 43 страни. С всяка минала година надпреварата, което се назовава още и Обединените народи на качествените виновност (TheUnitedNationsofFineWines), несъмнено се разраства, а с него и журито, което прави оценка пробите от целия свят. Тази година съдиите в ConcoursMondialdeBruxelles са 340 на брой, разграничени в 63 комисии. Испания е с най-вече оценки – общо 626, Франция е втора с 614.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР