Българското външно министерство препоръчва на българските граждани да не пътуват

...
Българското външно министерство препоръчва на българските граждани да не пътуват
Коментари Харесай

Външно препоръчва на българските граждани да не пътуват в Израел

Българското външно министерство предлага на българските жители да не пътуват в Израел по отношение на усложнената конюнктура в страната. Това оповестиха от пресцентъра Министерство на външните работи.
Поради усложнената на 12 ноември 2019 година конюнктура се предлага краткотрайно да не се пътува в Израел, а всички български жители на територията на страната би трябвало да имат поради, че са извънредно непрепоръчителни визитите тук-там на териториите на Западния бряг, Източен Ерусалим, наоколо до границата с Ивицата Газа, Голанските възвишения. Препоръчва се при идване в местата за настаняване в Израел всички туристи да се поинтересуват за съществуването на бомбоубежища в региона.
В случай на задействани звукови сирени за въздушно нахлуване (ракетна атака), хората следва да се насочат по най-краткия път до бомбоубежище и да чакат прекъсване на сигнала за заплаха. В случай, че няма скривалище или не може да се стигне до него в точния момент, лицата следва да се прикрият до най-близката стена или бариера, което би могло да ги защищити от евентуален гърмеж или осколки от шрапнели. При всички случаи следва да се съблюдават инструкциите, давани в такива случаи от органите на публичния ред и/или на военни елементи.
Във връзка с усложнената конюнктура посолството на България в Тел Авив е затворено за клиенти. При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на България в Тел Авив на следните телефонни номера: + 972 3 696 13 78 и + 972 3 696 13 61 или мобилни номера за незабавни случаи +972 54 59 54 379 и +972 54 764 00 89.
Припомняме, че израелската войска нападна обекти в Ивицата Газа в отговор на над 50 изстреляни ракети по-рано против територията на Израел, 20 от които прихванати от Противовъздушна отбрана на страната.
Ликвидирането на водача на палестинската формация „ Ислямски джихад “ в Газа Баха Абу ал-Ата от израелските Военновъздушни сили докара до най-голямото изостряне на връзките сред Израел и Палестина през последните няколко месеца. Израел упреква Ал-Ата за стотици терористични офанзиви против цивилно население и военни в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР