Българското Външно министерство опроверга появилата се по-рано информация за отвлечен

...
Българското Външно министерство опроверга появилата се по-рано информация за отвлечен
Коментари Харесай

МВнР: Няма българин след отвлечените от Ал Кайда в Йемен

Българското Външно министерство опроверга появилата се по-рано информация за похитен българин от Ал Кайда в Йемен.

" Във връзка с появила се информация в медиите за похитен български жител в Йемен, Ви осведомяваме, че българското посолство в Рияд реализира инспекция и откри, че няма български жители измежду отвлечените чиновници на Организация на обединените нации в Йемен ", оповестиха от Министерство на външните работи.

Петима чиновници на офиса на Организация на обединените нации в йеменския град Аден са отвлечени от терористи от Ал Кайда на 11 февруари. Единият от тях е българин, а останалите четирима са локални поданици, заяви по-рано Arab News.

Похищението е осъществено, до момента в който чиновниците на Организация на обединените нации са пътували в йеменската провинция Абян. Терористите са поискали откуп в размер на 250 000 евро, както и освобождение на затворици от страна от йеменското държавно управление.

" Те желаят да освободим терористични детайли. Опитват се да изнудват страната ", разяснява пред организацията държавен чиновник, поискал да остане неизвестен.

Терористите са заплашили да убият заложниците, в случай че службите за сигурност и армията се опитат да употребяват мощ, с цел да ги освободят.

Властите в Сана пък са отказали да вземат участие в договарянията за освобождението на петимата заложници, защото изрично са отхвърлили настояването да бъдат пуснати на независимост пандизчии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР