Българското външно министерство изрази ненужно остра и агресивна позиция към

...
Българското външно министерство изрази ненужно остра и агресивна позиция към
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Позицията на външно министерство към руското посолство е агресивна

Българското външно министерство изрази излишно остра и нападателна позиция към посолството на Руската федерация, съобщи зам.- ръководителят на Народното събрание от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Кристиан Вигенин. По думите му позицията на Министерство на външните работи слага под въпрос и даже отхвърля ролята на Русия, тогава Съюз на съветските социалистически републики, в успеха над нацизма във Втората международна война. Според него тази позиция води до избрани въпроси - каква политика се води и не значи ли това и оправдаване на закононарушенията на нацизма. Социалистът акцентира, че изказването на Министерство на външните работи може да докара до усложняване на реализацията на огромните енергийни планове сред България и Русия, които бяха отпушени в последните месеци.

" Неморално е да се упреква Русия за това, че е донесла " окупационен режим ". Така ръководителят на комисията по интернационалните връзки на Съвета на Руската федерация Владимир Джабаров разяснява острата българска позиция във връзка проведената от съветското посолство галерия " 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма ".

Руското посолство в България разгласи, че е ненадейно от реакцията на София. " Тази галерия няма нищо общо нито с днешния български вътрешнополитически спор, нито с обособени политически сили, по тази причина до известна степен сме учудени от това, че може да се вършат каквито и да било публични заявки преди запознаване със самата експозиция ", написа в формалната позиция.

Ръководителят на Руското военноисторическо сдружение Михаил Мяхков разяснява пред ТАСС, че е малко евентуално " България да съществува през днешния ден като самостоятелна страна, в случай че не беше освобождението й от профашисткия режим през 1944 година от Червената войска ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР