Българското училище не е само храм на знанието, а и

...
Българското училище не е само храм на знанието, а и
Коментари Харесай

Румен Радев: Българското училище е свято място

Българското учебно заведение не е единствено храм на знанието, а и святото място, където нашите деца се трансформират в осъзнати персони. Това сподели президентът Румен Радев по време на откриването на образователната година в столичното 18-то СОУ „ Уилям Гладстон “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.
Президентът благодари за поканата и опцията да показа вълнението от съкровения ден, в който първият учебен звънец отеква в цяла България. „ Това е денят, в който нашите деца още веднъж прекрачват прага на учебното заведение с цел да поемат по светлия път на знанието. Поколение след потомство жадният за просвещение българин предава този безценен завет на своите деца. Знам, че най-вълнуващ е денят за всички първокласници, а той е и не по-малко трогателен за техните родители “, сподели още той.
Румен Радея добави, че в случай че желаеме учебните заведения ни да бъдат конкурентоспособни в изискванията на новия свят, те би трябвало да бъдат подкрепяни както от институциите, по този начин и от цялото общество. „ Училищата би трябвало да имат прогресивни образователни проекти и стратегии, както и съвременна просветителна инфраструктура, да пазят и развиват своите обичаи, да имат ерудиран и въодушевен преподавателски състав и да се употребяват с поддръжката на родителите “, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР