Българското участие на Уимбълдън не приключи с нелепата контузия на

...
Българското участие на Уимбълдън не приключи с нелепата контузия на
Коментари Харесай

Томова е във втория кръг в Лондон след голяма битка

Българското присъединяване на " Уимбълдън " не завърши с нелепата травма на Григор Димитров. Първата ни ракета при дамите Виктория Томова се класира за втория кръг след огромна борба против участващата с " уайлд кард " австралийка с съветски корени Даря Савил - 7:5, 3:6, 7:5 след 2:40 часа игра.

Томова за повторно в кариерата си реализира победа в главната скица на шампионат от Големия шлем, като първата още веднъж беше на " Уимбълдън " - през 2018 година

Софиянката, 112-а в международната класация, статрира мача с пробив, след което при 5:3 и при 5:4 пропусна общо четири сетбола. Тя въпреки всичко затвори частта, откакто осъществя втори брейк за 6:5.

Томова дръпна с пробив за 2:1 и във втория сет, само че Савил, 98-а в класацията на WTA, съумя да осъществя поврат.

В третата част българката водеше с 5:2, само че разреши да бъде застигната. Тя въпреки всичко още веднъж взе подаването на съперничката си в 12-ия гейм, с цел да победи.

Във втория кръг Томова ще срещне петата сложена и пета в света Мария Сакари (Гърция).

Двете са се срещали един път - през 2016 година, когато българката победи с 4:6, 6:0, 6:4 на шампионат в Сегед (Унгария). Оттогава обаче Сакари стана една от най-хубавите в света.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР