Българското участие на тазгодишния Ролан Гарос продължава въпреки загубите на

...
Българското участие на тазгодишния Ролан Гарос продължава въпреки загубите на
Коментари Харесай

Край на българското участие: Глушкова бе близо до обрат, но напусна РГ на крачка от 1/8-финал

Българското присъединяване на тазгодишния Ролан Гарос продължава макар загубите на Григор Димитров и Виктория Томова, защото 18-годишната ни сънародничка Денислава Глушкова към момента е част от юношеската конкуренция в Париж. В неделя тя откри акцията си с победа над Шарлот Кемпенаерс-Пош, като точно триумфът я води във втори кръг против седмата сложена в схемата Селин Наеф, която се намира на тъкмо 400 места пред нашенката в международната класация.

Двубоят се разви повече от мъчно за родната ни представилка, която на неведнъж нямаше отговор против комбинациите на швейцарката в първичната фаза на конфликта. Впоследствие българката съумя да откри нужния темп в играта си и реализира непълен поврат, като бе напълно покрай успеха, само че в последна сметка напуща шампионата след 1:6 6:4 5:7, за 2 часа и 21 минути на корта.

Глушкова изпита съществени компликации на старта, като по никакъв метод не можеше да отвърне против стила на международната номер 738 и малко над четвърт час след началото съобщи сервиса си на два пъти и изоставеше с 0:4. Нашенката въпреки всичко загатна, че има още какво да покаже в началния сет и осъществя рибрейк, само че за жалост позволи трети пореден пробив и откриващият сет бе записан в актива на Наеф.

Втората част се оказа повече от обещаваща за младата ни вяра, която оползотвори разкрилата ѝ се опция на ретур и поведе с 3:0 след ранен брейк задатък. Постепенно развоят на събитията се обърна в интерес на швейцарката, която сведе неточностите си до най-малко и реализира цялостен поврат, като излезе с пробив напред в резултата и бе напълно покрай успеха. Глушкова обаче не бе споделила последната си дума и с показване покрай съвършеното в идните минути не просто възвърне равенството, а даже след форхенд уинър осъществя брейк, който бе с решаващо значение, в последния вероятен миг и с това изравни резултата в обособените елементи.

Решителният сет се разви сходно на отминалия за нашенката, която с бекхенда си тормозеше непрекъснато седмата сложена и стигна до пробив. 18-годишната ни представителка показва сериозен темперамент, като отрази пет брейкбола, с цел да резервира преимуществото си, преди двете девойки да навлязат в поредност от пробиви, от която за жалост Наеф завоюва повече и станахме очевидци на безусловно тъждество при 4:4. От този миг нататък Глушкова съобщи самодейността на швейцарката, откакто позволи пробив в 11-я гейм, който след това имаше опция да върне, само че пропусна два брейкбола и с това завърши присъединяване ѝ на Ролан Гарос.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР