Българското участие на Световното първенство по лека атлетика в зала

...
Българското участие на Световното първенство по лека атлетика в зала
Коментари Харесай

Караилиев с 16.14 м, медалистите в тройния скок се събраха в 3 сантиметра

Българското присъединяване на Световното състезание по лека атлетика в зала в Бирмингам приключи с 12-о място на Момчил Караилиев в тройния скок. 35-годишният сливналия записва 16.14 метра в най-хубавия си втори опит и на откри място измежду първите осем, с цел да продължи с опитите.

A world-leading 17.43m hop, step and jump for @WilliamClaye to take the #IAAFworlds triple jump pic.twitter.com/hMHVCU9k3y
— IAAF (@iaaforg) March 3, 2018 По извънредно трагичен метод се разви борбата за оценките. Уил Клей (САЩ) прибави втора международна купа в зала в своята сбирка след тази от Истанбул през 2012 година Сребърният международен медалист от Лондон 2012 завоюва златния орден с най-хубав резултат в света за сезона от 17.43 метра. Водачът в международната класация за сезона до през днешния ден Алмир Дос Сантос (Бразилия) усъвършенства персоналния си връх със 17.41 м за сребърния орден. Той записва този опит при петото си излизане в бранша и измести от второто място еврошампиона в зала от предходната година Нелсон Евора. 33-годишният португалец усъвършенства националния връх на страната си в зала, откакто се приземи на 17.40 м в третия си опит, само че този резултат му стигна за бронзовия орден.
Именно Евора беше в основата на завързалата се жестока борба за оценките, откакто хвърли ръкавицата към противниците си с тези 17.40 м в третия опит. Клей обаче върна нещата в свои ръце при четвъртото си излизане в бранша и не разреши да бъде изпреварен до края. В последна сметка тримата медалисти се събраха в границите на 3 сантиметра и държаха публиката в унес до последната минута от надпреварата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР