Българското участие на първата в историята онлайн Световна купа по

...
Българското участие на първата в историята онлайн Световна купа по
Коментари Харесай

България завърши със злато и бронз на онлайн Световната купа по щанги

Българското присъединяване на първата в историята онлайн Световна купа по щанги Перу 2020 приключи с два медала: злато и бронз в дуелите. Последният наш участник Николай Стоичков се подреди през днешния ден четвърти в кат. 96 кг при кадетите до 17 година Представителят на пловдивската школа с треньор Борислав Налбантов направи единствено два сполучливи опита в надпреварата – 132 в изхвърлянето при второто си излизане на подиума и 160 кг в първото си изтласкване.

Малко не доближи на Стоичков да закове най-после 168 кг над главата си и това го остави на косъм от бронза. Шампион с 320 кг дуел стана Курбонмурод Номозов от Узбекистан, среброто бе за Емре Озтурк от Турция с 305 кг, трети е Микита Рубановски от Украйна с 298 кг.

Така България приключва присъединяване си в това интернет съревнование за Световната купа с две оценки. От четиримата ни участници Карлос Насар завоюва злато в кат. 81 кг с дуел 345 кг, по-късно Георги Йочев сграбчи бронза в кат. 89 кг с 301 кг, а Христо Кошерски се подреди седми в кат. 73 кг с шест сполучливи опита и дуел 260 кг(115 и 145).

Турнирът бе първият в историята в международните щанги състоял се онлайн и минал при голям интерес с присъединяване на 402 участници от 62 страни.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР