Българското сопрано се събира с Пласидо Доминго на оперния фестивал

...
Българското сопрано се събира с Пласидо Доминго на оперния фестивал
Коментари Харесай

Немската преса: Соня Йончева надмина Мария Калас


Българското сопрано се събира с Пласидо Доминго на оперния фестивал във Верона

Бляскави реакции от страна на немската рецензия съпътстваха последното осъществяване на Соня Йончева в „ Медея " в Държавната опера в Берлин. В продукцията най-известното ни сопрано зад граница взе участие в основната роля, а публицистите са безапелационни, че певицата е държала като в внушаемост публиката по време на всички представления.

„ Най-просто казано, Соня Йончева може да се счита за най-хубавия тълковник на дяволитата и сложна роля на Медея. (...) Тя надминава даже Медея-та на Мария Калас ", разяснява в Online Merker лекар Ингоберт Валтенбергер, някогашен началник на звеното за връзки и просвета в австрийското федерално министерство на финансите.

„ Медея има особено място в сърцето ми. Творбата на Луиджи Керубини е с огромен преход в репертоара, либрето, по-модерно от всичко, което съм пяла до момента. Тя е невероятна опция да покажа всичко, на което съм способна вокално ", споделя от своя страна и Йончева, която разкрива, че въпреки и представленията на „ Медея " да са към този момент завършили, още идващия месец ще се завърне за специфичен план в немската столица

Преди дни оперната прима трябваше да се изяви и на Международния музикален фестивал на Илдар Абдразаков на Москва. Поради персонални аргументи обаче тя не съумя да участва.

Цялата година се оказва изключително натоварена за скоро родилата второто си дете Йончева. През лятото тя ще се събере със своя наставник Пласидо Доминго за оперния фестивал във Верона. Познанството сред двамата датира още от 2010 година, когато българката печели фамозния конкурс на тенора „ Опералия ". Броени дни откакто той бе упрекнат в полово посягане точно Йончева бе измежду звездите, които го опазиха. „ Познавам Пласидо от съвсем 10 години и постоянно за мен е било наслаждение да работя с него. Рядко в днешно време можеш да намериш човек, който почита повече работата си, сътрудниците си, екипите от всяка опера и почитателите си ", разяснява тогава тя.

Само месец след феста във Верона пък започва и новият сезон на „ Метрополитън опера ", където звездата ще взе участие в две продукции - „ Трубадур " на Джозепе Верди и „ Русалка " на Антонин Дворжак, която все още се обрисува измежду най-очакваните опери в Ню Йорк.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР