Българското "Ръководство на въздушното движение" (РВД) ще обслужва и най-новото

...
Българското "Ръководство на въздушното движение" (РВД) ще обслужва и най-новото
Коментари Харесай

Българското РВД ще обслужва новото мегалетище в Истанбул

Българското "Ръководство на въздушното придвижване " (РВД) ще обслужва и най-новото летище в Истанбул, заяви министърът на превоза Росен Желязков. В петък (15 февруари) Желязков взе присъединяване в церемонията по валидиране на марка на тематика "50 години от основаването на Директива за птиците "Ръководство на въздушното придвижване ".

"Ние сме доста по-напред в бранша от водещи страни в Европа, като Германия и Франция. Ако би трябвало да съпоставяме минутите на забавяне, при нас те граничат с нула. Представете си най-голямото летище в света, каквото е това в Истанбул, да се обслужва от българското РВД ", означи Желязков.

РВД се трансформира в една от водещите администрации в областта на въздушния надзор в Европа. С 60% е повишен обслужваният трафик от РВД за последните години, от 2012 година до 2018 година Само за предходната година са обслужени и следени над 900 000 въздухоплавателни средства.

Генералният шеф на РВД Георги Пеев разгласи, че сдружението е подхванало средносрочни и дълготрайни ограничения за обезпечаване на нужния потенциал в българското въздушно пространство. Те са свързани както с инфраструктурата, по този начин и с нужния човешки запас – ръководители на полети и инженери. По думите му компанията има увереността на прилежащите на България страни за взаимни планове, който ще подсигуряват обслужването на целия район.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР