Българското представителство на литовската компания за платежни услуги Paysera откри

...
Българското представителство на литовската компания за платежни услуги Paysera откри
Коментари Харесай

Paysera България вече оперира и на румънския пазар

Българското посланичество на литовската компания за платежни услуги Paysera откри офис и съпорт център в Румъния. Местните компании и физически лица в страната към този момент ще могат да разполагат със сметка в задгранични валути, да правят преводи с минимални такси и да обменят валута при по-ниски курсове. По време на публична конференция през днешния ден в Букурещ бяха показани активността на компанията и услугите, които ще предлага на румънския пазар. На събитието участваха изпълнителният шеф на българското сдружение Мартин Богданов, основният изпълнителен шеф на Paysera LT Витенис Моркунас и районният управител за Румъния Даниел Турбату.

"Румънските компании, които оперират на задгранични пазари, към момента са изправени пред казуса с високите такси при интернационалните преводи. В допълнение, откриването на сметка във валута, разнообразни от локалната такава, е сложен развой, придружен с немалки старания и разноски. Това е и главната причина да стъпим на прилежащия за нас пазар. Искаме да предоставим опция на компании и физически лица да правят преводи с допустимо най-ниски комисионни и да разполагат със сметка в нужната им валута, по сходство на това, което направихме в България преди 3 години ", съобщи по време на церемонията изпълнителният шеф на българското сдружение Мартин Богданов. Paysera навлезе на българския пазар през 2016 година.

Очакванията на компанията са многовалутната сметка, която платформата на Paysera предлага, да улесни партньорствата сред българските и румънските компании. Организациите от двете страни ще могат да разполагат със сметки в български лв. или румънски леи, посредством които по-бързо, елементарно и с ниски комисионни да се разплащат със своите сътрудници. Услугата не изисква да се посещава клон на сдружението, да се попълнят документи или да се заплащат такси за разкриване и месечна поддръжка на сметка като това важи и за другите 30 валути, които платформата предлага.

През Paysera румънските потребителите към този момент ще могат да правят локални и интернационалните преводи на по-ниски цени. Физическите лица и фирмите ще могат да откриват сметката си в задгранична валута онлайн гратис. Paysera работи в 184 страни по света, има локални представители в 6 европейски страни и мрежа от 50 партньорски банки. Само през 2018 година близо 400 000 клиенти са създали повече от 1.9 милиона прехвърлянето посредством платформата Paysera за близо 3.9 милиарда евро.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР