Българското председателство на Съвета на ЕС върви добре - тук

...
Българското председателство на Съвета на ЕС върви добре - тук
Коментари Харесай

Какво обсъдиха Борисов и Орбан

Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз върви добре - тук идва половин Европа и това демонстрира какъв брой значима роля играе България в европейската политика, сподели пред публицисти министър председателят на Унгария Виктор Орбан. Той се срещна през днешния ден с министър-председателя Бойко Борисов в резиденция " Бояна ".

Двете стани са другарски, в двустранните връзки няма никакви спорове, имаме схващане за обща историческа орис и сме издържали на доста тествания, сподели Орбан. Политиката е свят на интереса, само че тук, в нашия район, тя наподобява по-близо до сърцето и другарствата важат доста, уточни унгарският министър председател. По време на срещата с Борисов показах другарството на унгарския народ към вас. Виждам развиването на българската стопанска система и желаем и ние, унгарците, да участваме в развиването на България, добави той.
 Българският министър председател Бойко Борисов се срещна с унгарския си сътрудник Виктор Орбан БГНЕС


Обсъдихме бъдещето на Европа
с необикновен взор на Балканите , о храната на границите и на миграцията , съобщи гостът. Той означи, че е поздравил Борисов за неговата политика, като е подчертал на потребното развиване на контактите с Турция по тематиката за миграцията. Ние поддържаме съдействието с Турция, тъй като границите би трябвало по едно и също време да се охраняват, а и да има съглашения по този въпрос. България може да разчита на нашата поддръжка по този въпрос, сподели Орбан.

Сега има ме късмет за интеграция на Балканите в Европа . Между България и Унгария има доста страни, които желаят за са членове на Европейски Съюз. Чудесно решение е, че тук през май ще има огромна конференция за бъдещото на Балканите в Европейски Съюз. Това ще е решителен конгрес, тъй като тук би трябвало да се каже дефинитивно за приемането на Черна гора и на Сърбия, и да се дефинират периодите за това. Не е задоволително Балканите да се одобряват в Европейски Съюз, те би трябвало се вградят в Съюза посредством инфраструктура, уточни Орбан. От това ще завоюват всички страни от района и по тази причина поисквам триумф на Бойко Борисов, добави той, като акцентира, че България заслужава да е в Шенген.

Н а масата на Европейски Съюз е новото предложение за миграцията, което не е положително за нас в тази си форма, сподели още Орбан. В центъра на предлагането стои наложителната релокация на мигрантите, а нашата Конституция дава право единствено на унгарците да вземат решение кои да живеят на наша територия . Задължителните квоти единствено подтикват миграцията. Някои мислят, че миграцията е потребна, само че съгласно нас това не е по този начин - тя е рискова и по тази причина ще изготвим наше предложение, в което в центъра да сложим не релокацията, а защитата на границата на Съюза, сподели Виктор Орбан. България заслужава самопризнание, тъй като пази външната граница на Съюза и по този начин охранява и Унгария. Границите могат да се охраняват единствено от решителни ръководители, които, в случай че се наложи, могат да вършат охранителни уреди. Имаме потребност да пожелаваме от Европейски Съюз да извършва своите задания за защита на границите и в случай че не могат, да си понасят отговорността и да преместим във вътрешността шенгенската граница, добави унгарският министър председател.
 Българският министър председател Бойко Борисов се срещна с унгарския си сътрудник Виктор Орбан БГНЕС

Знаем какви съседи имаме, какво може да се случи при недалновидна политика , сподели в своето изявление министър председателят Бойко Борисов. Споразумението с Турция е в интерес на всички. България е изпълнила всички критерии за влизане в Шенген и пази най-надеждно границата, сподели министър председателят Бойко Борисов. Напрежението в Европа и в изборите има единствено една причина и това е мигрантската рецесия. Ние предлагаме 100 % защита на Европейски Съюз - на всички места, където неконтролируемо влизат мигрантите - те да минават единствено през граничните пунктове и с документи, добави той.
 Българският министър председател Бойко Борисов се срещна с унгарския си сътрудник Виктор Орбан БГНЕС
Другото, което предлагаме, е да има центровете за сигурност, покрай споровете и след техния край хората от тези центове да могат да се върнат назад в своите страни.Когато се изпълнят тези условия можем да приказваме за наложителната релокация. Ние обсъждаме опцията за релокация, в случай че се случи тъй че на наша територия или на друга страна да влязат внезапно няколко милиона мигранти. Това евентуално би объркало света, сподели Борисов. Ако ние подсигуряваме защита на границата, съглашения със съседите и центровете за сигурност, където да живеят мигрантите, полемиката ще върви елементарно и ще търсим взаимния компромис.

Това, което предлагаме за Западните Балкани е потребно и за нас. Транспортните коридори свързват България и Унгария през страните от този район, уточни Борисов.
След изказванията двамата министър председатели отидоха на паметника на Апостола на свободата Васил Левски в София.
 Българският министър председател Бойко Борисов се срещна с унгарския си сътрудник Виктор Орбан БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР