Българското председателство на Съвета на ЕС в областта на заетостта

...
Българското председателство на Съвета на ЕС в областта на заетостта
Коментари Харесай

Бисер Петков: Европейската перспектива за Западните Балкани е приоритет за Европредседателството ни

Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в региона на заетостта и обществена политика отдава предпочитано значение на европейската вероятност на страните от Западните Балкани.

Това съобщи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и обществената политика. Роден е на 6... към профила по време на конференцията на високо равнище на тематика „ Икономическа и обществена кохезия в Западните Балкани “ в София, оповестиха от пресцентъра на МТСП. В изявлението си той обърна внимание на тематиките, свързани с правата и овластяването на дамите и на уязвимите групи – с акцент върху етническите малцинствени групи и хората с увреждания. Насърчаването на равенството на половете и възстановяване на изискванията за досегаемост по отношение на хората с увреждания са неразделна част от цели председателското трио Естония – България – Австрия. В тази връзка работим интензивно за постигането на значителен прогрес по Директива за възстановяване на салдото сред професионалния и персоналния живот. Това e една от самодейностите, призвани да укрепят общественото измерение на Европа в посока на практическо приложение на Европейския дирек на обществените права, сподели министър Петков.

Той акцентира, че България е подготвена да показа със своите съседи опита си, обвързван с хармонизиране на националното законодателство и процедура с тези на Европейски Съюз, както и с приложението на кохезионната политика и усвояването на Европейските структурни и капиталови фондове. Министър Петков осведоми, че през последните няколко години Министерството на труда и обществената политика е сключило меморандуми за съдействие в социално-трудовата сфера с партниращите албански, македонски и сръбски институции. И в трите меморандума има клаузи за шерване на българския опит в процеса на хармонизиране на трудовото и обществено законодателство с това на Европейски Съюз.

В умозаключение министър Петков съобщи, че Европейският съюз ще продължи да поддържа европейската интеграция на Западните Балкани при решаването на техните проблеми в социално-трудовата сфера. Той заяви, че през днешния ден в Брюксел представители на страните членки стартират разискването на плана на ревизирана Многонационална индикативна тактика. Сред целите в документа са равенството на половете и равното отнасяне, достъпът до пазара на труда, качественото обучение като причина за битка с високата безработица, младежката претовареност, общественото приобщаване на уязвимите групи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР