Българското председателство е възможност страната ни да постави ключовите за

...
Българското председателство е възможност страната ни да постави ключовите за
Коментари Харесай

Министрите обсъдиха в НС приоритетите на българското европредседателство

Българското председателство е опция страната ни да сложи основните за нея тематики, съобщи по време на полемиката вътрешният министър. Той означи, че България носи отговорност за една от най-чувствителните граници на Евросъюза. Валентин Радев сложи акцент върху обмена на информация. Той съобщи също, че приоритет е ефикасното ръководство на миграцията и че ще се работи за повишение на % на връщане на нелегално пребиваващи. Според вътрешния министър, Европа стартира да работи все по-адекватно при решение на проблемите с мигрантите.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи - Миграцията е огромен проблем в Европа, както и тероризмът, несъмнено, и всичко това е обвързвано със сигурността на европейските жители. И ние влизаме във фокуса с нашето председателство и всички чакат от България, която се оправя доста добре с миграцията по този начин да подкрепи, да придвижи всички тези неща, които са създали до в този момент тройката Естония, по-късно ние България и по-късно Австрия през интервала, през който ще заеме председателското място.
С техническите средства ние ще се оправим, с това което ни следва. Ако приказваме за самото председателство, дори чух една оценка, че повече от добре ще се оправим. Аз не съм чак толкоз оптимист, колкото повече навлизаме в материята с екипа ми виждаме какъв брой са комплицирани процесите, какъв брой мъчно се договаря сред обособените страни.

От правосъдното министерство чакат по време на българското председателство да реализират прогрес по 3 водещи тематики, измежду които тази за основаването на европейска прокуратура.
Цецка Цачева - министър на правораздаването - По време на българското председателство ще продължи същностната работа по регламента за европейската прокуратура, която до края на тази календарна година Европейският парламент би трябвало да одобри. Това е нещо доста значимо за всеки един жител на съюза, в частност и на български жители, тъй като главната задача на европейският прокурор ще бъде да следи за парите на нас данъкоплатците за това по какъв начин те се харчат по другите стратегии и еврофондове.
Важни тематики са и тези за електронното правораздаване, както и за осъществяванията на решенията на националните съдилища, свързани с отвличания на деца. Шефът на парламентарната вътрешна комисия Цветан Цветанов съобщи, че Народното събрание ще направи всичко допустимо от позиция на законодателството, което би трябвало да бъде признато предвид на председателството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР