Българското председателство е добро време за размисъл как да направим

...
Българското председателство е добро време за размисъл как да направим
Коментари Харесай

Шефът на ЕП се надява България да „павира“ пътят между ЕС и страните от Западните Балкани

Българското председателство е положително време за размисъл по какъв начин да създадем Европейски Съюз по-ефективен, по-демократичен и по-гъвкав. Това сподели ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни по време на формалното разкриване на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в Народния спектакъл „ Иван Вазов “.

„ Съединението прави силата – девизът на Българи, който е определен и за лозунг на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Заедно фактически ние следва да преборим провокациите и да създадем Европа подготвена за бъдещето. Сега е положително време за размисъл по какъв начин да създадем Европейски Съюз по-ефективен, по-демократичен и по-гъвкав по отношение на нашите жители и изключително по-младото потомство. Трябва да се вслушаме деликатно в техния глас и в техните упования “, съобщи Антонио Таяни.

„ Миналият ноември имах привилегията да вземам участие в събирането на политическите водачи в Европа и в срещата със студентите от Софийския университет. Бях впечатлен от ентусиазма и знанието на българските студенти. Те имат големи упования от Европа и разчитат на нас за съответни отговори. Основното бе, че те желаят повече претовареност, повече работни места. За да създадем това, следва да притеглим повече вложения, изключително в цифрова техника, туризъм. Нашите упования са да се фокусираме върху цифровата техника и нововъведенията. Българските студенти също по този начин ни помолиха да разгадаем рецесията с миграцията. Те бяха уверени, че единение общо европейско решение може да прекъсне притокът на мигранти. Те са прави в това. Ние всички сме съгласни, че европейската система следва да се приспособи към новите провокации. Това би трябвало да стане в дух на съдействие и българското председателство е метод да се мина към съответни дейности “, сподели още Таяни.

Той благодари на българските институции и държавното управление за мощния ангажимент в отбрана на общата граница на Европейски Съюз, както и за чудесното съдействие сред българската войска и полиция и европейските им сътрудници.

Антонио Таяни изрази вяра българското председателство да „ павира “ пътят за по-доброто съдействие сред Европейски Съюз и страните от Западните Балкани. „ Европейският парламент е подготвен да помогне на вашето председателство по всички вероятни способи “, сподели още той.

На церемонията министър председателят Бойко Борисов съобщи, че " без Господ нищо не можем да създадем, а има доста проблеми за решение " .

Силна прочувствена тирада направи и президентът Румен Радев.

Председателят на Народно събрание Цвета Караянчева сподели пък, че България ще бъде сполучлив ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз .

БЛИЦ напомня, че по-рано през днешния ден първо медията ни разгласява извънредно видео от значимо мероприятие, което се случва сега в центъра на София, където са министър председателят Бойко Борисов, президентът Радев, Туск, Юнкер и още редица значими родни и европейски дипломати .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР