Българското предприятие „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ ЕООД ще участва

...
Българското предприятие „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ ЕООД ще участва
Коментари Харесай

Българско предприятие ще участва в дигитализацията на Германия


Българското дружество „ Райхле и Де-Масари България Пръдакшън “ ЕООД ще взе участие в дигитализацията на Германия, съобщи Радосвета Радева, управител „ Проучвания и развиване “ в компанията. Заводът, който се намира в столичния квартал „ Хаджи Димитър “, е определен за главен снабдител на основно съоръжение за създаване на обществената фиброоптична мрежа. Това е в подтекста на осъществяването на цялостната тактика на Германия до 2025 година за обезпечаване на широколентов интернет до всяко домакинство. „ Райхле и Де-Масари България Пръдакшън “ ЕООД ще бъде главния център, където ще се създава новаторската дистрибуторна кутия за създаване на фиброоптичната мрежа в Германия, сподели Радева.

В момента подхващаме стъпки по увеличение на потенциала на производството и в границите на идващите 5 месеца би трябвало да сме подготвени да доставим в Германия 160 000 Polaris кутии, което е със 150% повече от актуалното ни натоварване годишно, акцентира тя. Кутията Polaris-box 6 съставлява дребна по размер кутия с огромно влияние. Разработена е от развойния отдел за механични структури, който е основан в България. Този артикул е многофункционален, прахоустойчив, водоустойчив и дава отговор на всички условия за създаване на надеждна оптична съгласуваност в или отвън постройките. Мрежовите оператори се нуждаят от професионални решения, които могат да бъдат приложени неотложно. Кутията Polaris-box 6 дава отговор на всички условия, като чрез интегрираното в корпуса уплътнение, обезпечава високия клас на отбрана IP67, а кабелните уплътнения дават отговор на IP65.

Тя е неповторима с модулната си система от кабелни уплътнения. Това новаторско решение обезпечава надеждна отбрана на оптичните връзки от неподходящите въздействия на околната среда. Продуктът е доста добре признат и въведен в употреба в оптичните мрежи на водещи телекомуникационни оператори освен в Германия, само че и в други европейски страни, както и в Близкия Изток и Латинска Америка, изясни Радосвета Радева.

В международен мащаб непрестанно нараства смисъла на цифровите технологии в всекидневието на хората. В тази връзка Европейският съюз одобри стратегия в региона на цифровите технологии. Съгласно нея се планува обезпечаване на скоростно широколентово покритие до 2020 година за всички европейски жители, както и високоскоростни широколентови връзки до 2020 година за над 50% от семействата. Всяка от страните членки е длъжна да създаде своя местна тактика за реализирането на общата европейска стратегия.

Германия, като водеща страна членка не прави изключение. Федералното държавно управление преразгледа своята локалната стратегия за да ускори дигитализацията и достъпа до широколентов интернет на своите жители. Правителството одобри финансова стратегия по силата, на която ще подкрепи финансово районните телекоми и ютилити компании в построяването фиброоптични трасета до домовете. Инвестиционната стратегия е в размер на 1 милиард евро за идващите 10 години.

„ Райхле и Де-Масари България Пръдакшън “ ЕООД е водещ производител на оптични кабели и пасивни съставни елементи за създаване на висококачествени информационни мрежи (LAN, MAN, WAN). Предприятието е част от интернационалната група Райхле Груп (Reichle Group), която работи допълнително от 40 страни. Компанията е учредена в Швейцария през 1964 година и е в топ 3 в бранша в Европа и Средния изток. Продуктите се употребяват за създаване на офисни мрежи, центрове за данни и обществени мрежи.

За последните 5 години „ Райхле и Де-Масари България Пръдакшън “ ЕООД е вложила в България над 30 млн. лева в сградна инфраструктура и създаване на индустриални линии. Плановете са през идващите 2 години да вложи спомагателни 5 млн. лева в уголемение на индустриалния потенциал.

В България има още една компания от групата. "Р и М България " ЕООД е дистрибуторска компания, която е учредена през 2007 година, със седалище и адрес на ръководство град София. Тя прави дейностите си на територията на България, Гърция, Турция, Сърбия, Македония и Кипър. От началото на 2011 година към отговорностите на сдружението се прибавят и нови пазари в Албания, Босна и Херцеговина, Хърватска, Косово, Черна гора, Румъния и Словения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР