Българското правителството трябва да представи план за варианта - Брекзит

...
Българското правителството трябва да представи план за варианта - Брекзит
Коментари Харесай

Калфин: България да представи план за варианта - Брекзит без споразумение

Българското държавното управление би трябвало да показа проект за разновидността - Брекзит без съглашение. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ Ивайло Калфин, някогашен външен министър.

По думите му това е една от тематиките, по които държавното управление би трябвало да работи, защото е явно, че не можем да стоим единствено зад това, което се договаря от Европейска комисия.

„ Без съглашение Англия става трета страна и подписва за доста неща двустранни съглашения. В Европейски Съюз фактически би трябвало да има взаимност, което не пречи българите да имат визи дружно с още три страни за Съединени американски щати. Европейска комисия не е могла до този миг да отбрани тези ползи. Така че да не изпаднем и в сходна обстановка и във Англия. Между другото Германия и Франция след гласуването в английския парламент незабавно показаха проекти и гласоподаваха специфични закони какво да се прави в случай, че се стигне до излизане без съглашение. В България ние споделяме – чакаме Комисията да ни отбрани. Много неверна е тази позиция “, изясни Ивайло Калфин.

Той сподели още, че излизането без съглашение става все по-вероятен вид, което ще рефлектира и върху България. Най-голям ще бъде резултатът върху българските и английските жители, взаимните вложения и комерсиалните връзки при фармацевтичната промишленост, изясни някогашният външен министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР