Българското правителство заяви интерес за купуване от Република Корея на

...
Българското правителство заяви интерес за купуване от Република Корея на
Коментари Харесай

Борисов иска 30 000 теста месечно от Южна Корея

Българското държавно управление съобщи интерес за пазаруване от Република Корея на 30 000 PCR теста месечно. Това стана по време на телефонен диалог сред министър-председателят Бойко Борисов и президента на Република Корея Мун Дже-ин. Двамата водачи разискаха настоящата информация за разпространяването на COVID-19 и ефикасни ограничения за ограничение на болестта. Така наречените PCR проби се считат за най-достоверните все още за доказване на заразяване с вируса, провокирал пандемията.

Корейският президент срещна премиера Борисов, че за подкрепяне на ранното разкриване на вируса и ограничението на разпространението му, корейската страна е нараснала проверките на жителите си с проби PCR реакция, включващи набор за уединяване и доказване на РНК (рибонуклеинова киселина) на вируса, причиняващ COVID-19. Президентът Мун Дже-ин даде обещание да ревизира и в най-кратки периоди да отговори какви количества от тестовете и по кое време могат да бъдат изпратени в България.

По време на телефонния диалог сред двамата е било очебийно, че България и Република Корея ползват едни и същи ограничения за физическа изолираност и разграничаване, както и едни и същи процеси на профилактика и лекуване.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР