Българското правителство трябва да представи възможно най-скоро в Брюксел териториални

...
Българското правителство трябва да представи възможно най-скоро в Брюксел териториални
Коментари Харесай

ЕК: Дайте планове за въглищните централи, иначе пари няма да видите

Българското държавно управление би трябвало да показа допустимо най-скоро в Брюксел териториални проекти за Перник, Кюстендил и Стара Загора, с цел да може да усвои предопределените за тях средства за обективен преход към климатична индиферентност. Това съобщи в изявление за БНР София Алвеш, която се занимава с кохезионна политика в Европейската комисия.

Алвеш напомни, че за задачата от Фонда за обективен преход са заделени над 1 милиард евро за трите въглищни района, само че държавното управление дружно с локалните общности би трябвало да напише тактика по какъв начин те ще преминат от подвластна от въглища стопанска система към по-зелени стопански решения:

" Затова желаеме да планираме прехода и да отдадем респект на предишното на локалните общности, които са доста мощно свързани с минното дело. Знаем, че това са миньорски общности и те са горди с предишното си. Ние се отнасяме с огромно почитание към него, само че желаеме да им дадем бъдеще – за тях и за идващите генерации в тези райони. Преходът е неминуем и ще се случи до няколко години. Това е бъдещето на целия Европейски съюз. Хората в тези райони не могат да останат в предишното. Също по този начин не желаеме да бъдат принудени да изоставен родните си места в търсене на опция – било в България, било в чужбина ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР