Българското правителство така и не се е извинило на евродепутата

...
Българското правителство така и не се е извинило на евродепутата
Коментари Харесай

Ска Келер: Българското правителство не ми се извини, но много българи го направиха

Българското държавно управление по този начин и не се е извинило на евродепутата от " Зелените " Ска Келер за обидната и нападателна декларация, която бе публикувана против нея от НФСБ с подписа на вицепремиера Валери Симеонов.

Извинения обаче са поднесли доста българи по време на визитата на германката у нас. Това споделя самата Келер в изявление за Дойче веле, оповестено в сряда.

" Не, българското държавно управление не ми е поднасяло извинения. Много българи обаче ми се извиниха персонално. Те самите са потресени от езика и наличието на изявлението на вицепремиера. Благодарна съм на българите, които ме поддържат и които се обърнаха персонално към мен ", споделя евродепутатът.

Както е известно, Симеонов е един от главните лобисти за разширението на ски зоната в Банско и е прочут с непрекъснатите му нападки против всички протестиращи в отбрана на Пирин. След идването на Келер в България, той я назова " зелена джихадистка " и съвсем я заплаши със разпра поради острите ѝ рецензии против държавното управление.

" Агресивният звук на Валери Симеонов, който е неподобаващ за един вицепремиер, демонстрира доста ясно какъв брой са опънати нервите. А това, че единствено часове след декларацията българското държавно управление разгласява своя позиция, демонстрира, че министър председателят следи зорко реакциите при сходни офанзиви. Той знае, че изключително по време на своето европредседателство българското държавно управление е под мощно наблюдаване. Аз персонално се съсредоточвам най-много над това да поддържам жителите при техните митинги в отбрана на правовата страна ", разяснява германката пред Дойче веле.

По отношение на размислите на сътрудника ѝ в Европарламента от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки, че Келер подкрепяла " ислямска инвазия в Европа ", тя показва своето неразбиране от неуместното му пвоедение.

" Тези изявления доста ме изненадаха. Той наскърбява и българските природозащитници и българите, които застават против комерсиалната употреба на Национален парк " Пирин ", откакто вижда някаква връзка сред тях и тероризма. Вместо да насочва неуместни упреци, по-добре да се насочи към съдържателна полемика ", приканва Келер с уточнението, че в никакъв случай не е разговаряла с Джамбазки, прочут с това, че завоюва евродепутатското си място в коалиция с Николай Бареков.

Попитана дали ще предприеме дейности, с цел да отбрани името си в съда, зам.-председателят на " Зелените " в Екологичен потенциал споделя само, че ще продължи да се бори " против сходно тесногръдство и експанзия ".

" Във всеки случай българското държавно управление беше много обезпокоеното от изявленията на вицепремиера. В противоположен случай нямаше и да се дистанцира от тях. Българският министър председател знае доста добре, че неговият вице отиде прекомерно надалеч, както и че доста хора следят деликатно стъпките, които София подхваща по време на европредседателството ", прибавя Келер.

По отношение на дейностите, които България би трябвало да показва по време на своето председателство на Съвета на Европейски Съюз, германката счита, че държавното управление би трябвало да ревизира решението си за смяна на проекта за ръководство на Национален парк " Пирин ".

" Иска ми се да чуе терзанията на жителите, свързани с построяването на права от автомагистрала в Кресненското дефиле, и да ги вземе поради. Иска ми се България да съблюдава личните си закони и правните стандарти на Европейски Съюз, както и да постави повече старания в битката против корупцията ", добавя Ска Келер.

Помолена да разяснява рецензиите към нея у нас, че се пробва да се меси във вътрешните ни работи, евродепутатът твърди, че постоянно нападна и немското държавно управление. Освен това отбелязва, че " всички би трябвало да имат правото да изричат свободно мнението си, да подлагат на критика държавното управление и да разкриват това, което не върви както би трябвало. Това важи както за България, по този начин и за Германия и за всички други страни-членки на Европейски Съюз ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР