Българското правителство ще излезе с официална позиция против налагането на

...
Българското правителство ще излезе с официална позиция против налагането на
Коментари Харесай

Правителство ще излезе с официална позиция против налагането на санкции на Унгария

Българското държавно управление ще излезе с публична позиция срещу налагането на наказания на Унгария за нарушение на върховенството на закона, с каквото решение излезе Европейският парламент предходната седмица. Това оповестиха вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов след днешното оперативно съвещание на кабинета. 

Европарламентът гласоподава преди седмица да се задейства член 7 от Договора за Европейски Съюз против Унгария , което може да докара до това страната да изгуби правото си на глас в Съвета на Европейски Съюз.

Това се случи след внасянето на отчет от евродепутата Джудит Сарджентини, който дефинира офанзивите на премиера Виктор Орбан против правосъдната власт, медиите, университетските среди и мигрантите като безусловно несъвместими с главните правила на Европейски Съюз.

Орбан имаше опция да се отбрани в спор в Екологичен потенциал във вторник. Оттук нататък топката се трансферира в полето на Съвета на Европейски Съюз, който би трябвало да гласоподава възможното прилагане
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР