Българското правителство остро осъжда агресията от Руската федерация към Украйна.

...
Българското правителство остро осъжда агресията от Руската федерация към Украйна.
Коментари Харесай

Кирил Петков: Българското правителство остро осъжда агресията

Българското държавно управление остро осъжда експанзията от Руската федерация към Украйна. Тази експанзия, ние виждаме, че е непровокирана от украинската страна. За нас е неприемливо на територията на Европа такива дейности да бъдат толерирани. В Брюксел ще приказвам с всички европейски водачи за ответната реакция на Европейски Съюз за тези нападателни дейности. Потвърждавам още веднъж, че България ще приказва в един глас с нашите сътрудници от Европейски Съюз и НАТО. Единството ни дава силата. Така че това, което ще създадем през днешния ден, е да сме сигурни, че всички европейски страни имаме обща политика по тези тематики.

Не би трябвало да се провокира никаква суматоха. В този миг няма пряк риск за военни дейности против територията на България. Нека сме спокойни от тази позиция. Правителството работи, оперативните групи към този момент са налице. Ние създаваме заключителен проект за всички детайли на енергийна сигурност, киберсигурност, военновременни ресурси.

Българските жители могат да са спокойни. Ние като членове на НАТО и Европейски Съюз ще бъдем сътрудник, на който нашите съдружници ще могат да имат доверие, всички дружно ще приказваме в един глас и няма да има разделяне.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР